Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A mentőké lett a legjobb kolbász
2020. jan. 27. hétfő | Sármellék
A mentőké lett a legjobb kolbász
A hagyományos ízek domináltak a hétvégi "Ólból üstbe" elnevezésű kolbásztöltő versenyen Sármelléken. A megmérettetésen hét csapat versengett a fődíjért, akik titkos receptek alapján keverték és töltötték a kolbászokat. A zsűrizésnél az íz mellett díjazták a higiéniát, az állagot és a tálalást is.

A kezdést követően mindegyik csapat szorgalmasan dolgozott a kolbásztölteléken. A darált húshoz folyamatosan adták hozzá a fűszereket, melyet jól összedolgoztak a csapatok kijelölt keverői. Az indulók nagy része helybéli volt, de többek között hét fővel a balatonmagyaródi polgárőrök is részt vettek a megmérettetésen, melyre titkos recepttel érkeztek.

„Második alkalommal vagyunk itt és ez egy saját recept alapján van a kolbász. Úgyhogy ezt nem szeretném kifejteni, hogy miből van konkrétan, milyen fűszerekkel fűszerezve. Illetve a lacipecsenye is, mert mi azt csinálunk utána.” - mondta el Varga Tibor csapattag.

A csapatok folyamatosan kínálták a zsíros kenyeret vagy a disznósajtot egymásnak, de természetesen a forralt bor és a pálinka sem maradhatott el a kínálatból. A rendezvényen a keszthelyi mentősök csapata kreatív módon kínálta a portékát. Ahogy fogalmaztak, kedves barátjuk, Samu bábu sem hiányozhatott az összeállításból, a nála található infúzióból például likőr folyt. Az Ambulance team tavaly első helyezést ért el, idén azért jöttek, hogy megvédjék címűket a legjobb kolbásszal.

„Rendes alapanyagok semmi extra. Sima só, paprika, kömény, házias ízek mondhatnánk, ambulance ízvilág.” - osztotta meg Csiszár Krisztián az Ambulance team tagja.

Az ízesítésben és a töltésben a csapatok minden tagja részt vett. A tagok legtöbbje gyakorlott mozdulatokkal tekerte a sütnivaló kolbászokat. A munkálatokat a zsűri is figyelte, akik több szempontot is figyelembe vettek a bírálatkor.

„A csapatok egységességét, a ruházatokat, a higiéniai szabályokat betartják-e a kolbászok elkészítésekor. És ugye a legfontosabb pedig az, hogy utána a kész produktum milyen ízű lesz, a hagyományok szerint készül-e, esetleg valami különleges terméket kóstolunk-e.”  - ismertette Lázár Mónika a zsűri elnöke.

Az Ólból üstbe rendezvényt hetedik alkalommal szervezték meg a községben. Mint a település polgármestere ismertette, az összejövetelnek minden évben ugyanaz a célja.

„Igazán, hogy a közösségek összejöjjenek, kicsit tudjanak barátkozni, meg hát azért természetesen az, hogy a kolbásztöltés ne menjen ki a divatból. Ismerjék meg azért a fiatalok is, szerintem az a legfőbb varázsa ennek a kolbásztöltő fesztiválnak.” - emelte ki Horváth Tibor polgármester.

A rendezvényen tombolasorsolást is szerveztek, ennek teljes bevételét a mentők javára ajánlották fel. A versenyt ismételten az Ambulance Team nyerte meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV  

| 2019. már. 5. kedd 17:10 | Sármellék
Kolbászt és hurkát töltöttek, de lacipecsenyét is sütöttek hétvégén a sármelléki rendezvényen.
| 2018. nov. 6. kedd 14:23 | Cserszegtomaj
13 csapat részvételével zajlott az. Cserszegi Kolbásztöltő verseny.
| 2024. szep. 25. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson megrendezték a burgonyafesztivált
| 2024. szep. 9. hétfő 19:15 | Keszthely
A találkozót 11. alkalommal szervezték meg a városban.
| 2024. aug. 19. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Idén is megrendezték Vonyarcvashegyen a hagyományos, három napos Bor- és Csemegeszőlő Fesztivált, immár tizennyolcadik alkalommal.
X. évfolyam 24. szám
Megjelenés: 2024. december 20.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Természetvédelem határok nélkül
07:21
Göcsej Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.