Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Hétvégi malackodás Vonyarcvashegyen
2023. nov. 20. hétfő | Vonyarcvashegy
Hétvégi malackodás Vonyarcvashegyen
30 csapat nevezett az ország minden pontjáról. Munkájukat népes és a szakavatott zsűri bírálta. Az ízek mellett az asztaldekorációt is figyelme vették az ítészek.

Fúvós zene kísérte a kolbásztöltést Vonyarcvashegyen a 13. Kolbászoló programon. Sok jelentkező már évek óta visszajár.


„Iszonyatosan jó a hangulat, -2 fokot ígértek reggel, de nem lett, 6 fok van. Iszonyatosan jó itt minden, itt van, Tomi, Jani, Géza, és Józsi, aki a jóisten tudja most, hogy hol van, de egyébként nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó a szervezés.” mesélte Bodor Géza.

A zsűri elnöke idén is Szőke András volt, aki nagy szakértelemmel vette szemügyre és kóstolta a kolbászokat. Évről évre jó szívvel tesz eleget a szervezők felkérésének. Idén elsősorban a tradicionális recepteket keresték.

„A klasszikus kolbász fűszerezése működjön, legyen jelen. Ettől függetlenül vannak nagyon különleges ízesítések. Tavaly például azt hiszem, hogy az egyik díjazott az egy halból készült kolbász volt, és most is tudok olyan kolbászról, amiben van kecskehús, sőt egy olyan kolbászt is találtunk, ami vargányagomba porral van pluszban fűszerezve.”

Hagyományos sütőkolbásznál a legtöbben a jó minőségű alapanyagokra, elsősorban a kiváló magyar fűszerpaprikára esküsznek. Olyanok is voltak, akik a régi, jól bevált recepthez adtak új alapanyagokat, például káposztát, vagy burgonyát, mint például Keresztes József csapata.

„Káposztás kolbászt csináltunk. Megpirítva lett a sima káposzta, és összekeverve fűszerekkel, ízlés szerint, magunktól eltervezet ízek.”

Az idei kolbásztöltésre 30 csapat jelentkezett. Nem csak a környékről, hanem az ország másik feléről is érkeztek baráti társaságok. A Keszthelyi TV csapata hosszú évek óta tölti a kolbászt Vonyarcon, nem volt ez másképp idén sem.

„Idén az a megtiszteltetés ért, hogy a kollégák azt mondták, hogy az én receptemet csináljuk meg. Nekem tudni kell, hogy édesapám hentes volt, úgyhogy a gyökerektől kezdve részt vettem, egész kis gyerekkoromtól a kolbászkészítésben, és a szokásos összetevő klasszikusokon kívül, tettünk bele egy kis porcukrot, és ami még a pikánsságát adja, egy kis rumot, azért, hogy segítsen jobban összeérni, és persze ez a szájba is került, hogy jobb hangulatban történjen a kolbásztöltés.” nyilatkozta Podlovics Péter, aKeszthelyi TV ügyvezető igazgatója.

Az eseményt minden évben a turisztikai egyesület szervezi azzal a céllal, hogy ősszel is programot kínáljanak a helyieknek és a vendégeknek. Az ínycsiklandó falatok mellett zenés programokkal szórakoztatták a közönséget.

„Kettős célja van a rendezvénynek, az egyik, hogy ősszel is van élet a Balatonnál, érdemes idejönni Vonyarcvashegyre, és a Balatonhoz, a másik pedig a hagyományteremtés. Hagyományteremtés alatt nem azt értjük, hogy holnap mindenhol legyen ismét disznóvágás, minden háznál, hanem tudjuk, hogy az élet honnét jön, és mennyi munka van vele.”
vázolta fel Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület titkára.

A kolbászokon kívül a dekorációk minősége is első osztályú volt a megmérettetésen. A zsűri különdíjakat is kiosztott, de minden csapat emléklappal és jó élményekkel távozhatott.

Pelikán Péter - Keszthelyi Tv

| 2024. feb. 5. hétfő 14:40 | Rezi
A jótékonyság mellett a hagyományőrzés és a közösségépítés is célja volt a rezi rendezvénynek.
| 2024. jan. 30. kedd 16:14 | Szentpéterúr
Kolbásztöltő fesztivált rendeztek Szentpéterúron.
| 2021. jan. 12. kedd 13:46 | Karmacs
A marha vagy vadhúsból készült, különleges ízesítésű kolbászokaz egyre több vásárló keresi.
| 2019. nov. 18. hétfő 19:06 | Vonyarcvashegy
Harminckét csapat vett részt a kolbásztöltő versenyen.
| 2019. már. 5. kedd 17:10 | Sármellék
Kolbászt és hurkát töltöttek, de lacipecsenyét is sütöttek hétvégén a sármelléki rendezvényen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.