Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Egyre népszerűbbek a különleges kolbászok
2021. jan. 12. kedd | Karmacs
Egyre népszerűbbek a különleges kolbászok
Egyre népszerűbbek a nem hagyományos és kézműves technikával készült kolbászok. A szakemberek szerint az ízvilágot nem csak a fűszerezéssel, hanem az elkészítés módjával is izgalmassá tehetjük. Ozsvárt Gábor karmacsi műhelyében hagyományos és különleges ízesítésű kolbászok is készülnek. A szakember a megszokott ízek mellett nem mindennapi fűszereket is használ, ugyanakkor a sertés mellett marha- és vadhúsból is elkészíti ezt a sokak által kedvelt eledelt.

A tél a disznóvágások, kolbásztöltések időszaka. Ilyenkor sok család dolgozza fel a saját nevelésű vagy vásárolt sertéseket. A kolbász azonban egész évben népszerű étel, és az utóbbi évek trendjei alapján a fogyasztók szívesebben vásárolják a helyi, kézműves termékeket. Ozsvárt Gábor karmacsi műhelyében készíti a kolbászokat, amelyek nem csak a különleges fűszerezésük miatt népszerűek, hanem azért is, mert tőkehúsból, minimális zsír hozzáadásával készülnek.

„A kolbászok gyakorlatilag tőkehúsból készülnek lapocka, minimális szalonna hozzáadásával. A marhahúsos kolbászok, azok lapocka, marhanyak és ugyanúgy minimális szalonna. Semmilyen E betűt és semmilyen nitrites pácsót, ehhez hasonlókat mi nem használunk, csak frissen tört fűszerekkel dolgozom. Hála Istennek az utóbbi időszakban nagyon jó visszajelzéseket kaptunk termékeink irányába. Örülünk annak, hogy Pesten nagyon komoly séfekhez és nagyon komoly helyekre be tudtak ezek a termékek kerülni.” - mondta az Ozsvártkolbász tulajdonosa.

Ozsvárt Gábor évtizedek óta a húsiparban dolgozik, régi álma vált valóra azzal, hogy létrehozta a saját vállalkozását. A szakember azt vallja, a jó kolbásznak nem csak az összetétel a titka, hanem a megfelelő sütési technológia is. Éppen ezért vásárlóit igyekszik tanácsokkal is ellátni.

Emellett időről időre találkozik barátaival, akik a nem hagyományos sütési lehetőségeket is bemutatják. A karmacsi műhely udvarán a kolbászok grillezését és a szmókerben való elkészítésüket is bemutatták a szakemberek.

„A kolbászok hagyományos elkészítési módján túl vannak egyéb lehetőségek. Mi a barbeque technikában vagyunk otthon, barbeque technikával sütjük a kolbászokat. Ennek az a lényege, hogy moderált hőn, alacsony hőfokon, kicsi füstöt kap a kolbász. Egész más ízeket lehet belőle így elővarázsolni, mint otthon a tepsiben.” - mondta Tóth Róbert, az Iron Workers BBQ társtulajdonosa.

A kolbászok elkészítésénél fontos a sütési idő, hiszen ha túl hosszú ideig tesszük ki magas hőmérsékletnek, akkor kiszáradhatnak. Hagyományosan krumplival fogyasztjuk ezt az étket, de különböző szószokkal és salátákkal is nagyon ízletes. Természetesen nem hiányozhat mellőle a házi kenyér sem.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2024. feb. 5. hétfő 14:40 | Rezi
A jótékonyság mellett a hagyományőrzés és a közösségépítés is célja volt a rezi rendezvénynek.
| 2024. jan. 30. kedd 16:14 | Szentpéterúr
Kolbásztöltő fesztivált rendeztek Szentpéterúron.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:23 | Vonyarcvashegy
A különleges receptek mellett a legtöbben hagyományos sütőkolbászt készítettek.
| 2019. nov. 18. hétfő 19:06 | Vonyarcvashegy
Harminckét csapat vett részt a kolbásztöltő versenyen.
| 2019. már. 5. kedd 17:10 | Sármellék
Kolbászt és hurkát töltöttek, de lacipecsenyét is sütöttek hétvégén a sármelléki rendezvényen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.