Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Fiatalok, idősek, polgárőrök és népdalosok is kolbászt töltöttek
2024. jan. 30. kedd | Szentpéterúr
Fiatalok, idősek, polgárőrök és népdalosok is kolbászt töltöttek
Kolbásztöltő fesztivált rendeztek Szentpéterúron. A koronavírus-járvány után most sikerült újjáéleszteni a programot. A vármegye több helységéről neveztek csapatok és jöttek vendégek. A település civil szervezetei is aktív részesei voltak az eseménynek, melyre pályázati támogatást is nyertek.

Házias kolbásszal és a zsűrinek meglepetésként egy csípőssel készült a Röfi Farm csapata. A helyi és környékbeli fiatalok először neveztek ilyen megmérettetésre.

„Itt vagyunk mi, fiatalok. Megpróbáljuk megmutatni az öregeknek, hogy mi is tudunk valamit” - nyilatkozta a csapat szóvivője, Szummer László.

Összesen 13 csapat töltötte a kolbászt. Helyből 3 brigád érkezett, de Zala több szegletéből is neveztek. Zalaegerszegről érkezett a Besenyő és Öreghegy Polgárőrség. A hagyományos sütőkolbász mellett bajor kolbászt is töltöttek.

„Több éves kapcsolatot ápolunk a szentpéterúri polgárőrökkel. Oda-vissza történnek a meghívások. A COVID előtt is részt vettünk minden rendezvényen. Szeretjük a gasztronómiai kihívásokat és a meghívásnak örömmel teszünk eleget” - mondta Borsos József alelnök. 

A Fürge Ujjak Kézimunka Szakkör is fellépett. Rajtuk kívül még táncosok, a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör és a Zalaapáti Harmonika Zenekar is szórakoztatta a közönséget az egész napos programon. 2017-ben volt először kolbásztöltő fesztivál Szentpéterúron, 2020-ban a COVID- járvány megszakította a sorozatot. Most nagy lelkesedéssel szervezték meg újra a programot. 

Szummer László alpolgármester: „Szerencsés helyzetben vagyok, a településen hat civil szerveztünk is van, mind a hat itt van, jelen van, segít, az önkormányzati dolgozóink is részt vesznek a rendezvény segítésében. Szükség van erre, ápolni a kapcsolatokat, ez nagyon fontos a mai világban.”

A rendezvényre pályázati támogatást is nyertek. A Magyar falu program civil támogatási keretéből 980 ezer forintot kaptak erre a rendezvényre. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy nagy szükség van a közösségi rendezvényekre: „Magyarország Kormánya számára ez fontos, hiszen a vidék támogatása, a vidék segítése az egy fontos nemzetgazdasági, nemzetstratégiai célkitűzés is. Azt gondolom, hogy minden olyan lehetőséget, támogatást meg kell adni a vidéknek, ami ahhoz kell, hogy valóban a vidéki közösségeket tudja erősíteni. Itt Szentpéterúron pedig valóban egy jó példája lehet ennek.”

A csapatok a finom kolbászok mellett ötletes asztaldíszítésekkel, kóstolókkal is készültek. A rendezők disznótoros ebéddel és libás finomságokkal is megvendégelték a résztvevőket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 5. hétfő 14:40 | Rezi
A jótékonyság mellett a hagyományőrzés és a közösségépítés is célja volt a rezi rendezvénynek.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:23 | Vonyarcvashegy
A különleges receptek mellett a legtöbben hagyományos sütőkolbászt készítettek.
| 2021. jan. 12. kedd 13:46 | Karmacs
A marha vagy vadhúsból készült, különleges ízesítésű kolbászokaz egyre több vásárló keresi.
| 2019. nov. 18. hétfő 19:06 | Vonyarcvashegy
Harminckét csapat vett részt a kolbásztöltő versenyen.
| 2019. már. 5. kedd 17:10 | Sármellék
Kolbászt és hurkát töltöttek, de lacipecsenyét is sütöttek hétvégén a sármelléki rendezvényen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.