Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikeresen pályáztak a Magyar falu programban a települések
2022. feb. 2. szerda | Vindornyalak/Vindornyafok
Sikeresen pályáztak a Magyar falu programban a települések
Vindornyalak 20 millió, Vindornyafok pedig 26,6 millió forintos támogatást nyert az elmúlt években a Magyar falu programban. Ezeknek köszönhetően épületeket újítottak fel, eszközöket szereztek be és falugondnoki buszt vásároltak. Nagy Bálint, a Zala 2. sz. választókerület elnöke elmondta, a jövőben azért fog dolgozni, hogy a térség települései továbbra is fejlődni tudjanak.

Megújult a Hertelendy Kúria, az épületen korszerű, három rétegű üvegre cserélték a nyílászárókat és új térburkolatot kapott a Bástya tér. Új eszközöket szereztek be mintegy 4 millió forint értékben. Vindornyalak polgármestere elmondta, a településen egyre nagyobb az idegenforgalom, ráadásul fiatalodik a falu lakossága, ezért nagyon fontosak a fejlesztések.

„Nagyon örülünk a pályázatoknak, igyekszünk a pályázatoknak megfelelően mindent el is készíteni. nekünk ez nagy segítség, nagyon kis faluról van szó, állandó lakosunk 80 és 90 fő között mozog. Szükségünk volt a pályázatokra, köszönjük, és ezután is pályázni fogunk.” - tájékoztatott Kovács János, Vindornyalak polgármestere.

A  támogatásoknak köszönhetően egy 18 férőhelyes urnafalat alakítottak ki a temetőben. Az idei évben fontos lenne számukra egy falugondnoki busz beszerzése. Emellett beltéri és zártkerti utakat is felújítanának.           

Vindornyafok is több sikeres beruházást hajtott végre az elmúlt három évben.  A település polgármestere kiemelte, összesen 26,6 millió forint támogatást nyertek el. Ebből új tetőfedést kapott a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelőbe bútorokat és eszközöket vettek. 12,4 millió forintból falugondnoki buszt vásároltak. A településen folyamatosak a fejlesztések és ez így lesz a jövőben is.

„A jövőt illetően közterület gondozó gépekre van szüksége a településünknek. 12 millió forint értékben szeretnénk kistraktort, különböző zöldterület gondozó eszközöket beszerezni, és a hozzá tartozó kocsiszínt ezeknek az eszközöknek a tárolására: traktor, utánfutó, ágdaráló, egyéb eszközöknek a tárolására.” - emelte ki Hág Attila, Vindornyafok polgármestere.

A bejáráson Nagy Bálint elmondta, a választókerület települései nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években és cél, hogy ez a jövőben is így legyen. Hozzátette, nagyon sok közösségi tér újult meg, de az utak, járdák terén továbbra is szükség van a fejlesztésekre. Kiemelte, rendkívül fontos a térségi együttműködés, hiszen ez a siker kulcsa.

„A következő időszakra beszéltük át azokat az elképzeléseket és terveket, amik azért lesznek fontosak, hogy a későbbiekben is tudjanak a falvak, illetve a települések fejlődni. Ennek megfelelően egy olyan programot rakjanak össze a polgármesterek is, ami a most éppen kiírás alatt lévő Magyar falu programra is be tudják adni ezeket a pályázatokat. Én ebben csak bíztatni tudom különben a tisztelt polgármestereket.” - tájékoztatott Nagy Bálint, a Zala 2. sz. választókerület elnöke.

Vindornyafokon temetőfejlesztés is megvalósult, itt új illemhelyet építettek és utat térköveztek. Az átadón elhangzott, a jövőben a rossz állapotban lévő temetőkerítést is felújítják.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Vörs
Az üzletet a Magyar falu program támogatásával újították fel és bővítették ki.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Vindornyafok, Vindornyaszőlős
Játszóterekre nyertek forrást az önkormányzatok.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 26. péntek 14:20 | Várvölgy
180 millió forintból gazdálkodhatott a település, jobb esztendőben bíznak idén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.