Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták az új járdát
2024. ápr. 5. péntek | Alsópáhok
Átadták az új járdát
Újabb járdaszakasz újult meg Alsópáhokon. A település Sármellék felőli részén 216 folyóméteren kapott viakoloros burkolatot járda. Az elmúlt években számos felújítás történt a településen, a főbb útvonalak mellett zártkerti utakat is rekonstruáltak. A cél az, hogy a település egészén új járdán közlekedhessenek a lakosok.

Alsópáhok a Magyar falu programban nyert 10 millió forintos támogatást a járda felújítására. A gyalogos közlekedő több szakaszban újul meg a közeljövőben. Az előkészítési munkálatokat az önkormányzat, a kivitelezést helyi vállalkozó végezte. A járda mellett több kapubeállót is rekonstruáltak a beruházás során.

„Egy helyszíni szemle során megnézegettük, hogy hogy lenne egyszerűbb, hogy lenne jobb. Nem egyszerű egy ilyen járda elkészítése, egyenként kell kommunikálni a lakókkal. Mindenkinek külön igénye van, nekünk van egy tervünk, ami nem mindig igaz, és nem egyszerű mindig ezeket összekoordinálni. Hála Istennek mindenkivel sikerült, úgyhogy a végén, jelen pillanatban is megköszönték és megdicsérték azért a munkánkat.” - mondta Parlag József, a kivitelező cég vezetője.

A Dózsa György utcában lévő járda a Csali kanyartól újult meg több mint kétszáz méteren. A viakoloros burkolat mindkét oldalon szegélyt kapott, a gyalogos közlekedő szélessége másfél méter. A település célja, hogy az útnak ezen az oldalán végig elkészüljön az új járda. Alsópáhok vezetése azt szeretné elérni, hogy a település teljes járda- és úthálózata megújuljon.

„Pályázatot nyújtottunk be a Magyar falu program keretében. Többször, több alkalommal már sikeresen pályáztunk ennek keretében kommunális eszközök beszerzésére, települést karbantartó és koordinációs gépek beszerzésére. Ez ismételne egy sikeres pályázat eredményeként tudtuk megvalósítani a Dózsa utca első ütemének járdaszakaszának felújítását.” - tájékoztatott Horváthné Makó Judit, Alsópáhok alpolgármestere.

Alsópáhok mindig kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a közterületei rendben legyenek. A település egyre népszerűbb, sokan keresik a lehetőséget a betelepülésre. Több zártkerti ingatlan van a községben, ezek korszerű megközelítését is megoldották. Hamarosan átadnak egy 5 kilométeres zártkerti utat. A járdafelújítás is folytatódik, a második szakaszra már rendelkezésre áll az elnyert pályázati összeg, így ennek a munkálatai várhatóan a jövő héten kezdődnek. 

„10 nap múlva szeretnénk folytatni, hiszen arra is van elnyert Magyar falu program támogatásunk, amelynek eredményeképpen további 216 méternyi szakasz fog elkészülni. Ezt fogja követni jövőre a harmadik szakasz, ami már azt jelenti, hogy a Dózsa utca Keszthelyi úttól Sármellék felé tartó keleti oldalán teljes hosszában a Morzsáig – legalább a Morzsa ABC-ig – viakoloros járdán fognak tudni közlekedni gyerekek, felnőttek, óvodások, iskolások, babakocsit toló anyukák és a kedves turisták.” - emelte ki Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

A település vezetése lakossági kérésre radarmérő eszközt vásárolt. Ezt várhatóan e hónap végén telepítik a Dózsa György utcában, bízva abban, hogy ezzel mérséklődik az itt közlekedő autók sebessége. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
| 2023. máj. 26. péntek 16:51 | Várvölgy
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
| 2022. okt. 21. péntek 18:23 | Alsópáhok
Az önkormányzat hazai forrásból korszerűsített egy újabb szakaszt.
| 2022. ápr. 12. kedd 19:03 | Keszthely
Fokozatosan újulnak meg a járdák Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.