Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Modern és minőségi a vörsi kisbolt
2024. júl. 3. szerda | Vörs
Modern és minőségi a vörsi kisbolt
Újra megnyitott a vörsi kisbolt. Az üzletet a Magyar falu program támogatásával újították fel és bővítették ki. A cél az, hogy a lakók és a turisták mindent megtaláljanak, amire a mindennapokban szükségük lehet. A kormányzati támogatásból egy rendezvényteret is kialakítottak, valamint ősszel nyílik egy pizzéria is.

Felújítás miatt volt zárva a település kisboltja. Bővítették az épületet és a kínálatot is. Az üzlet több évtizeddel ezelőtt egy garázsból indult, azóta folyamatosan fejlesztették. Az itt található termékeket is úgy válogatták össze, hogy a mindennapok szükségleteit kielégítsék. Fontosnak tartják, hogy a lakóknak ne kelljen a városba elmenniük, hanem helyben tudják beszerezni a termékeket. 

„Egyre több németajkú vásárló is jön hozzánk szerencsére. Dezsőnek köszönhető a rengeteg új ház, ami épült és új család költözik folyamatosan hozzánk, de szerencsére egyre több magyar család is leköltözik ebbe a faluba.  Úgyhogy teljesen új arcokat ismerünk meg még mi is. Ezáltal egyre jobban nő a forgalmunk és bízunk benne, hogy most, ezzel a kibővített árukészlettel és megnövekedett lelkesedéssel, amiben most az új csapattal vagyunk, egyre jobb lesz.” - mondta el Druskoczi Zsoltné Császár Edit boltvezető.

A hivatalos átadón elhangzott, a Magyar falu program nélkül nem valósulhatott volna meg a fejlesztés. A felújítással az volt a céljuk, hogy kívülről a településképhez igazodó épület legyen, de egy 21. századi, minőségi kínálattal várják a lakókat és a turistákat. 

„Meglátásom szerint sikerült egy olyan vonzást elérni ezáltal, hogy minél többen jöjjenek és a pénzt helyben, kistelepülésen költsék el, aminek köszönhetően a településünknek az iparűzési adó bevétele által az önkormányzatunk fejleszteni fog tudni ezekből a forrásokból.” - emelte ki Farkas Dezső tulajdonos.

A helyi lakók mellett a turistáknak is szeretnének kedveskedni a bolttal. Az idegenforgalom ugyanis fontos a településen. További fejlesztések is azt a célt fogják szolgálni, hogy mindenki igényének megfeleljenek. 

„Egy csodálatosan szép bolt újult meg, illetve, hogyha a pizzéria majd megnyílik, egy óriási lehetőség lesz a település számára. Hiszen a téli időszakban, a betlehem időszakában nagyon sokan jönnek, szeretnének étkezni. Még egyetlen egy dolog lóg a falu életében, a szállás. Nagyon fontos lenne a szállás. Ez is elindult, hiszen van már eg kerékpáros pihenőnk, illetve most kaptunk engedélyt egy 10 kis lakóházra épülő kis csoport, akik meg fogják a következő évben ezt építeni. Ez is meg fog oldódni.” - osztotta meg Deák Tamás polgármester.

A rendezvények lebonyolítására alkalmas helyiség már elkészült. Itt a nemzeti park munkatársai is tartanak előadásokat, valamint borkóstolókat is rendeznek, de bármilyen programnak helyszínéül szolgálhat. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Vindornyafok, Vindornyaszőlős
Játszóterekre nyertek forrást az önkormányzatok.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 26. péntek 14:20 | Várvölgy
180 millió forintból gazdálkodhatott a település, jobb esztendőben bíznak idén.
| 2024. jan. 17. szerda 17:00 | Zalacsány
Sportpark, közösségi tér, útjavítások is megvalósultak az elmúlt években.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.