Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikeresek a zalai falvak a Magyar falu programon
2024. máj. 31. péntek | Vindornyafok, Vindornyaszőlős
Sikeresek a zalai falvak a Magyar falu programon
Játszótereket építettek a Magyar falu program támogatásával a zalai kisfalvak. Vindornyafokon 10 éve vágytak arra, hogy megvalósítsák a közösségi teret, melyre nagy igény volt a településen. Vindornyaszőlősön a kultúrház udvarára, biztonságos körülmények közé létesült a játszótér. E mellé mezőgazdasági eszközök beszerzésére is sikeresen pályáztak.

A legkisebbek is élvezik az új játszóteret Vindornyafokon. A Magyar falu programba harmadik alkalommal pályázott a község, hogy megvalósíthassák 10 éves álmukat. A közösségi térre 5 játékelem került, mindegyiket úgy választották ki, hogy egyszerre több gyermek is tudja azokat használni. A gyermeknapon már kipróbálták az apróságok. Hág Attila polgármester a játszótér átadóján arról számolt be, akkor látszott igazán, hogy nagy szükség volt erre. 

„3,2 millió forintot kapott Vindornyafok a közterületi játszótér építésére. 5 darab eszközt sikerült telepíteni ebből az összegből. Az egyéves kortól a tizennégy éves korig választottuk ki az eszközöket lehetőleg úgy, hogy minél több gyermek használja az eszközöket. A mérleghinta 4 személyes, az ufó-körforgóra 6 gyermek fér be, a rugós lóhere is egy ugyanilyen 4 személyes, ahogy egyszerre tudják a gyerekek használni.”

Vindornyaszőlősön is sikeresen pályáznak a Magyar falu programon. Itt is nagy örömmel tölti el a családokat, hogy új játszóteret adtak át.  50-60 10 év alatti gyermek lakik a községben, akiknek szerettek volna biztosítani biztonságos körülmények közötti kikapcsolódási lehetőséget. Erre 4,8 millió forintnyi összeget kaptak. 

„A Magyar falu program az egy teljes egészében hazai támogatásból megvalósított vidéktámogatási program. Ez által el tudtuk azt és tudjuk azt érni, hogy valóban kevésbé kötött, mint mondjuk egy uniós pályáztatás. Tehát valóban olyan területekre tudnak pályázni az adott települések vezetői, amelyekre tényleg az adott embereknek szükségük van. És ha megnézzük az elmúlt éveket, például itt Zalában mi minden valósult meg csak a Magyar falu programnak köszönhetően, akkor azt mondhatjuk hogy az élet gyakorlatilag teljes spektrumát lefedő fejlesztések tudtak megvalósulni.” - mondta el Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Vindornyaszőlősön mintegy 10 hektárnyi zöld területet kell karbantartani, ehhez most fűnyírótraktort, láncfűrészt, lengőkaszákat és permetezőt tudtak beszerezni. A beruházásra 3,8 millió forintot nyertek.

„Nem tudjuk nélkülözni a gépeket a 8-9-10 hektár területünk van, amit folyamatosan kell az önkormányzati dolgozóknak karbantartani. A játszótérrel kapcsolatban meg azt tudnám mondani, hogy van a falunak egy játszótere lenn a futballpálya mellett, de a falu kérése volt, hogy itt a falu közepén is legyen egy játszótér, hogy ne kelljen már annyit legyalogolni a kisgyerekeknek, hanem itt úgy gondolom kulturált körülmények között játszhatnak a gyermekek és a szülők itt nyugodtan tudnak egymás közt beszélgetni.” - ismertette Tálos Zoltán polgármester.

A településen korábban a kultúrház felújítására nyertek támogatást. A belső tér rekonstrukciója mellett a tetőt is korszerűsítették. Napelemeket is telepítettek. 21 millió forintból valósíthatták meg ezt a projektet. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Vörs
Az üzletet a Magyar falu program támogatásával újították fel és bővítették ki.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 26. péntek 14:20 | Várvölgy
180 millió forintból gazdálkodhatott a település, jobb esztendőben bíznak idén.
| 2024. jan. 17. szerda 17:00 | Zalacsány
Sportpark, közösségi tér, útjavítások is megvalósultak az elmúlt években.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.