Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újabb járdaszakasz újult meg Alsópáhokon
2024. jún. 6. csütörtök | Alsópáhok
Újabb járdaszakasz újult meg Alsópáhokon
Folytatódott a járdafelújítás Alsópáhokon a Dózsa György utcában. A településen most újabb 211 folyóméteren lett viakoloros burkolatú járda. Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.

Ismét sikeresen pályázott a Magyar falu programon belül Alsópáhok. Újabb 10 millió forintos támogatást nyertek, amivel folytatódhatott a Dózsa György utcai járdafelújítás. A viakoloros burkolat mindkét oldalon szegélyt kapott az előzőekhez hasonlóan. Ugyanazt a céget bízták meg a kivitelezéssel, mint korábban, elégedettek ugyanis a munkájukkal. A lakosság is nagyon segítőkészen viszonyul hozzájuk. 

„Örülök, annak, hogy az ittlévő lakók mennyire segítőkészek voltak. Mert ugye ez elég sok kellemetlenséggel meg mindennel jár. Örülök, nagyon sokat segítettek itt a munkánkba. Még nem is végeztünk szinte, de már jöttek gereblyézni, meg rendet rakni maguk körül. Tehát ez azért egy élmény a részünkről is, hogy elfogadták, meg hogy ilyenre sikerült.” - fogalmazott Parlag József a kivitelező cég vezetője.

A 211 folyóméter hosszú járdaszakasz átadóján Czigány Sándor polgármester elmondta, kevés hasonló adottságú település mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszúságban tudnak megvalósítani járdát. Ennek megépítéséhez elengedhetetlen a pályázati támogatás. Hangsúlyozta, a községben élők biztonsága a legfontosabb, így a gyalogosoknak, különösképpen az időseknek és a kisgyermekeseknek elengedhetetlen, hogy megfelelő körülmények között tudjanak sétálni. 

„Ez egy tervszerű munka eredményeként jöhetett létre. Hiszen 2008 óta folyamatosan figyeltük a pályázatokat és minden egyes lehetőséget kihasználva a település központi részéből indulva, először északi irányba, majd ezt követően a teljes nyugati szakasz megvalósulhatott egészen a Mély utcáig. És most a déli oldalon, Sármellék irányába sikerült ezt az újabb szakaszt átadni és megvalósítani.”

Az önkormányzat célja, hogy a 3800 méter hosszú településen végéig legyen járda. A harmadik ütemben szeretnék elérni, hogy legalább az ABC-ig közlekedhessenek viakoloros járdán a gyalogosok. Az új szakaszt a lakókkal közösen adták át. Az ünnepség végén Bóka Tibor atya áldotta meg a járdát és azokat, akik ezt használni fogják.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2022. szep. 16. péntek 10:37 | Cserszegtomaj
Tiltakoznak a lakók Cserszegtomajon a tervezett fakivágások miatt.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Alsópáhok
A nemzeti összetartozás napján így tisztelegtek.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
| 2023. nov. 21. kedd 14:20 | Alsópáhok
Szorgalmas társaság jött össze a Kalácsok ünnepre hangolva programra.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.