Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Finom étkek a legjobb burgonyából
2014. szep. 23. kedd | Gyenesdiás
Finom étkek a legjobb burgonyából
Sült, főtt, reszelt és rántott formában is meg lehetett kóstolni a keszthelyi burgonyafajtákat a gyenesdiási termelői piacon. A III. Burgonyanapon 10 főzőcsapat készítette el a különféle burgonyás étkeket. A rendezvényen a kóstolás mellett vásárolni is lehetett a keszthelyi kolompérokból. A Burgonyakutatási Központ 7 fajta krumplit kínált a vásárlóknak, melyek közül 4 idén tavasszal megkapta a Premium Hungaricum minősítést.

 Nagy volt az érdeklődés a keszthelyi burgonyafajták iránt a gyenesdiási termelői piacon. A Burgonyakutatási Központ 7 fajta krumplit kínált a vásárlóknak, akik tudatosan keresték a sütni, főzni, vagy épp salátának való zöldséget.
A Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjában 13 fajtát nemesítettek eddig, melyek közül a Somogyi kifli, a Katica, a Démon és a Balatoni rózsa idén tavasszal Premium Hungaricum minősítést kapott.

Paprikás krumpli, tócsni, sültburgonya, és még rántott burgonya is készült a főzőversenyen, melyre 10 csapat jelentkezett. Minden gárdának meg volt a maga titka, amivel a zsűri elismerését próbálta kivívni.

Tócsni, lapcsánka, gánica, cicege – ahány elnevezés, annyi féle módon készítik a liszttel kevert reszelt burgonyás népi ételt. A Burgonyanapon finom zsiradékban pirultak az étkek, melyek nagyon kelendőek voltak a vendégek körében.

A gyenesdiási termelői piac harmadik éve helyszíne a Burgonyanapnak, mely az egyik legnépszerűbb rendezvénnyé nőtte ki magát. A közösségi téren a település igyekszik a helyi termékeknek minél nagyobb teret adni.

A Burgonyanapra 40 mázsa krumplival készült a Burgonyakutatási Központ. A keszthelyi fajták péntek délelőttönként megvásárolhatóak az egyetem Festetics utcai épületénél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 25. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson megrendezték a burgonyafesztivált
| 2015. jan. 17. szombat 15:34 | Keszthely
Burgonyás ételek és egy kis burgonyatörténet a VSZK és a Burgonyakutatási Központ kiállításán.
| 2014. okt. 28. kedd 06:07 | Keszthely
Sok vendéget vonzott a hétvégi fesztivál a belvárosban, melyen ízletes ételeket is lehetett kóstolni!
| 2024. aug. 2. péntek 19:15 | Keszthely
Az aszály nem tett jót a növénynek, és a párás meleg a gombáknak is kedvezett, így sok volt a munka a földeken.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ismét megtartották a burgonyafajta bemutatót.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.