Aszpikos zöldséges, gyümölcsös,halas és a klasszikus húsos kocsonya is megtalálható volt a badacsonytördemici kocsonyaszépségversenyen. A településen már régi hagyományai vannak ennek a rendezvénynek. A verseny kezdése után sorba érkeztek a versenyzők szebbnél szebb ételeikkel.
Raposa Lajos, már rutinos versenyző, 7 éve nevez be a szépségversenyre. Idén egy különleges zöldséges kocsonyatortát készített.
Nem csak a kreatív módon elkészített kocsonyák voltak kuriózumok, hanem a tálaláshoz használt edények is. Előnyt jelentett, ha valaki minél régebbi tálba hozta az ételt. Ez például egy 60 éve nem használt edény. De volt olyan is, aki martinis pohárba álmodta meg kompozícióját. A virágos kocsonya az egyik legkülönlegesebb megvalósítás volt. A szirmokat bőrkéből formázták meg. Egy másik tál méreteivel tűnt ki a többi közül. Itt a Tapolcai – medence látható a hegyekkel körbe véve.
Hazánkban az egyik legismertebb kocsonyához fűződő fesztivált Miskolcon rendezik meg. Badacsonytördemicen azért hívták életre 8 évvel ezelőtt, hogy a téli hidegben is megmozgassák kicsit a falu lakosait. A sok kreatívan elkészített kocsonya között a település óvodásainak gyümölcskompozíciói is láthatóak voltak a kocsonyaszépségversenyen.
Keszthelyi Televízió – Szabó Csilla