Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A kutyáké volt a főszerep Cserszegtomajon
2024. okt. 2. szerda | Cserszegtomaj
A kutyáké volt a főszerep Cserszegtomajon
Negyedik alkalommal tartottak kutyás napot Cserszegtomajon. A program fénypontja a kutyaszépségverseny, amelyre bármilyen ebet nevezhettek a gazdik. A rendezvény célja, hogy összehozza a cserszegi kutyás társadalmat, illetve, hogy felhívja a figyelmet a felelős kutyatartásra.

Folyamatosan érkeztek a kutyák és gazdáik a cserszegtiomaji sportpályára. Az elmúlt években jellemző, hogy sokan választják a kistestű ebeket, hiszen ezek lakásban is könnyen tarthatók. Ez a tendencia megerősítést nyert az eseményen is, hiszen sokan voksoltak a tacskóra vagy yorkshire terrierre házi kedvencként. Voltak azonban olyanok is, akik nagytestű kutyájukkal látogattak el a programra.

„Tavaly voltunk először. Többnyire azért, mert Árész szeret egyrészt utazni is, meg szereti, hogyha simogatják, és nem kevés gyerek jön oda, hogy szabad megsimogatni? Mondom, persze, nyugodtan.” - mondta egy résztvevő, Soós László.

A szépségversenyre három kategóriában lehetett nevezni a kutyákat, kis-, közepes és nagytestű ebek versengtek egymással. A megmérettetés természetesen játékos formában zajlott, a zsűri elsősorban azt vette figyelembe, hogy milyen az összhang a kutya és gazdája között. A versenyen különleges fajták is felvonultak, mint például a fáraókutya vagy a pamutkutya, de keverék négylábúakkal is lehetett nevezni. A zsűriben helyet kapott Keresztes János, az Országos Agarász Egyesület elnöke.         

„Én annak örülök, hogy rendkívül sok fajta megjelenik itt, abból le lehet szűrni egy olyan következtetést, egy olyan következtetést, hogy vajon melyikek főleg a kedvenc, melyikek a favorizált fajták, ez az egyik. A másik pedig, hogy vajon a gazda hogy viszonyul a kutyájához. Tehát itt nem arról van szó, hogy világgyőztes, meg kiemelem az országos CAC vagy CACI győztes kutyát, hanem az a lényege, hogy lássam azt, hogy egy kulturált környezetből jön a kutya, kulturált, jól felkészült a gazdája, és van köztük egy szeretetteljes kapcsolat.” - tájékoztatott Keresztes János, az Országos Agarász Egyesület elnöke.

A programra főként cserszegtomaji lakosok érkeztek, azonban külföldiek is képviseltették magukat. A szépségversenyen több díjat is kiosztottak, így például a legszebb gyerek-kutya páros vagy a legaranyosabb kutyakölyök is elismerést kapott. Emellett gazdára talált a Cserszegtomaj Legszebb Kutyája cím is. A délután során különféle bemutatókkal várták az érdeklődőket. Az esemény fővédnöke a település önkormányzata.

„Cserszegtomaj önkormányzata támogatásával jött létre ez a rendezvény azért, hogy itt a községen belül a kutyás élet fellendüljön kissé. Ilyen rendezvény nem volt még azelőtt. Egyre sikeresebb, most látható itt, hogy délelőtt szakadt az eső, de azért sokan kijöttek most is.” - emelt ki Budinszkiné Levek Klára, a program főszervezője.

A kutyás nap kiváló program volt a családoknak, nagyon sokan gyerekeikkel közösen vettek részt a szépségversenyen. Ugyanakkor a kutyáknak is jó lehetőség volt az ismerkedésre, barátkozásra, szocializálódásra. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Ismét megrendezik a kutyás sétát Keszthelyen.
| 2022. júl. 26. kedd 19:03 | Balatonszentgyörgy
Ismét kutyás napot tartottak a Csillagvár Múzeumban.
| 2022. máj. 23. hétfő 16:04 | Hévíz
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
| 2024. szep. 17. kedd 19:15 | Keszthely
Pódiumbeszélgetés a felelős kutyatartásról
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
11:15
Diagnózis
11:54
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Vajtó és a világ
18:51
Sporttárs
19:24
Hargita TV
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Vajtó és a világ
21:51
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.