Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kutyás napot rendeztek Hévízen
2022. máj. 23. hétfő | Hévíz
Kutyás napot rendeztek Hévízen
Kutyás napot rendeztek Hévízen. A helyi vállalkozók egyesülete másodszor várta a fürdőváros és környékének négylábúit és gazdáikat. Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.

Jorival, az egy éves shiba inuval érkezett Hanga a kutyás napra. A hévízi kislány sokat foglalkozik kedvencével, a kutyaszépségversenyre is neveztek.

„Már előtte is voltunk egyen és nagyon tetszett és gondoltam erre is eljövök” - Lipovics Hanga. 

Bármilyen nemű, méretű, fajtájú kutyussal lehetett nevezni a szépségversenyre. A rendezők célja az volt, hogy a törzskönyvvel nem rendelkező ebekkel is átélhessék a gazdik a verseny izgalmát és szakértő zsűri bírálhassa őket. A rendezvényt közösségépítő céllal szervezték.

Petróczi Edit főszervező: „A kutyás közösség létezik Hévízen, igaz hogy kicsit, Hévíz lakosságához mérten teljesen optimális méretű. Viszont kellett egy olyan program ahol össze lehet hozni a kutyásokat. A kutyások szélében, hóban, fagyban, esőben mindig kitartóan sétáltatnak, ezáltal nem is aggódtunk hogy a rendezvényen, ha esik úgy is jönnek, ha szél fúj úgyis jönnek, de szerencsére csodás napunk lett.”

A Kutyás nap mindig egy egyesületet, vagy menhelyet támogat. Ha száz helyük lenne, akkor száz kutya lenne a Szimat Állatvédő Egyesületnél, de kicsi menhely lévén csak 20-25 állatot tudnak befogadni. 10 éve működnek Zalaszentgróton és környékén, hét éve ivartalanítási akcióval segítik a kutyatulajdonosoknak.

Balázs Eszter, a Szimat Állatvédő Egyesület elnöke: „Most építkezésben vagyunk. Egy kennelt hozunk létre azoknak a kutyáknak, akiket esetleg már vemhesen tudunk összeszedni, vagy megszületett kiskölykeik vannak, azoknak egy biztonságos, télen meleg, nyáron hűvös helyet tudunk csinálni. Ez egy baba-mama szoba, így neveztük el.”

A menhelyen műtét utáni lábadozót is építenek, minden kutyát ivartalanítás után juttatnak gazdához. A rendezők a felelős és tudatos állattartásra is felhívták a figyelmet.

Tóth Zsuzsa, a Keszthelyi Kutyasuli vezetője: „Már a kutyaválasztásnál kezdődik a tudatosság, ha kölyökkutyáról beszélünk. Természetesen ha menhelyi kutyáról vagy felnőtt egyedről beszélgetünk akkor már azzal, hogy ha segítséget kér a gazdi, egy kutyaiskolához eljön, mi mindenben segítünk, a nevelésben, a táplálkozási tanácsokban, az egészségügyi dolgokban.”

A Kutyás napot a Hévízi Vállalkozók Egyesülete szervezte. A civil szervezet célja, hogy hiánypótló programsorozatot valósítson meg a fürdővárosban. Pünkösdkor családi játékok lesznek, Szent Iván éjszakája alkalmából pedig az Imre Sándor Szeretetszínház fog fellépni, Egregyen pedig fényséta is lesz.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Ismét megrendezik a kutyás sétát Keszthelyen.
| 2022. júl. 26. kedd 19:03 | Balatonszentgyörgy
Ismét kutyás napot tartottak a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Vigyázzunk a kiskedvenceinkre is a hőségben!
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.