Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Balaton, barátság, jó vérkeringés
2020. jan. 2. csütörtök | Keszthely
Balaton, barátság, jó vérkeringés
Téli fürdőzéssel búcsúztatták az óévet a Szigetfürdőnél. A legtöbbek által csak Gipsztigrisként ismert Ferenczi Ottó és barátai ezúttal is hosszas felkészülés után mártóztak meg a négy fokos Balatonban. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen retro slágerekkel, forralt borral és pálinkával is várták a vendégeket.

Ki nagykabátban, más pedig fürdőnadrágban várta a szilveszteri csobbanást. Népes tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen az akciónak.

A 4 fokos víz a legtöbb fürdőzőnek szinte már melegnek számított. Összesen 14-en vállalkoztak arra, hogy megmártózzanak a Balatonban. Keszthelyről, Balatonfüredről, Budapestről, sőt még külföldről is érkeztek résztvevők.

„Érdekes élmény volt. Azért vettünk részt, mert mi a férjemmel együtt Finnországból érkeztünk – amúgy keszthelyi vagyok – és minden lehetőséget kihasználunk, hogy hűvös és hidegebb vizekben is ússzunk, nem csak a kellemes, nyári Balatonban” - nyilatkozta Schwarte Lilla. 

A keszthelyi program hosszú évek alatt nőtte ki magát. Kezdetben két-három fürdőző és alig több érdeklődő vett részt az év végi eseményen. 2019 utolsó napján viszont már versengeni kellett a jobb helyekért, hogy láthassák a csobbanókat. 

„Szegedről jöttünk. Érdekességképpen láttuk, hogy van ez a rendezvény. Már másodjára jöttünk ki, tavaly is itt voltunk, most is” - mondta Ördögh Gábor.     

A jelenlevőket Nemes Klára köszöntötte. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy egyre népszerűbb a rendezvény. Nemes Klára külön kiemelte, hogy idén már hölgyek is vállalkoztak erre a teljesítményre. A csobbanás szervezője, Ferenczi Ottó megköszönte a városvesztésnek, hogy képviseltették magukat. A programmal a barátságra és az összetartásra kívánják felhívni a figyelmet, illetve a hideg fürdőzés pozitív hatásaira.

„Nagyon jó a vérkeringésnek, a vérkeringést nagyon szabályozza, a vérnyomást nagyon beállítja, mindenféle ízületi gyulladást levisz. A visszértől kezdve a derékfájdalomtól a gyulladásig mindent levisz. Nagyon sokan tudják a városban, hogy nekem is volt egy csípőprotézis műtétem. A jeges fürdés a gyulladást már előtte levitte, a műtét jól sikerült és én azóta nagyon tökéletesen érzem magam, úgyhogy a Balaton erre is jó” - tudtuk meg Ferenczi Ottó szervezőtől.     

A fürdőzők azt javasolják, hogy csak megfelelő felkészülés után szabad próbálkozni a téli fürdőzéssel. A legtöbb résztvevő hetente megmártózik a hideg Balatonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Balaton
A vízimentők a balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.