Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Vitorlás nyílt nap volt a Keszthelyi Yacht Clubnál
2024. jún. 20. csütörtök | Keszthely
Vitorlás nyílt nap volt a Keszthelyi Yacht Clubnál
Nyílt nap volt a KYC kikötőjében. Az Optisul Vitorlásiskola két iskola diákjaival bontott vitorlát. A Go Boating elnevezésű országos akció célja, hogy megismertesse az iskolásokkal ezt a sportágat. Az itt működő Optisul Vitorlásiskola a kezdetek óta csatlakozik a Magyar Vitorlás Szövetség programjához.

A GoBoating célja, hogy minél több iskolás közvetlen kapcsolatba kerüljön a vitorlázással. A szervezők olyan élményekkel ajándékozták meg a fiatalokat, amiktől a vizet szerető emberek lehetnek. 

„Nagyon tetszett, mentünk vitorlázni. Nagyon jó volt, érdekes, tetszett, ahogy működött és a feladatok is tetszettek, amiket kellett rajta csinálni” - vélekedett Kőhalmi Szilas, gyenesdiási diák. 

A Go Boating országos program. A hajózható hazai vizeinken a térség iskolásainak mutatják be ilyenkor ezt a sportágat. A Keszthelyi Yacht Club és a vele együttműködő Optisul Vitorlásiskola kezdeményezője és kezdetek óta résztvevője is az országos programnak. Az akciót a Magyar Vitorlás Szövetség fogja össze. 

Buzás Attila szervező, az Optisul Vitorlásiskola vezetője : „A céljaink egybeesnek. Nagyon érdekes tapasztalat az, hogy leginkább a helybeli fiatalokat nehezebb megszólítani a vitorlázás irányába. Talán ennek a legfőbb oka az, hogy túlságosan kézenfekvő, nagyon a közelükben van a tó. Sokan nem is gondolják, hogy milyen örömöket, lehetőségeket és élményeket nyújthat ez a tó. A célunk az, hogy az itt, helyben lévő iskolásokat szólítsuk meg és ragadjuk meg a figyelmüket.”

Igaz vitorla nélkül, de az optimist hajókat is kipróbálhatták a gyerekek. Evezhettek, kormányozhattak a kikötő bejáratánál. Ha valaki ki akarja magát próbálni ebben a sportágban, először ezen a hajóosztályon tanulja meg az alapokat. 

„Nagyon jó volt. A legjobb barátnőmmel mindig tökéletesen össze tudunk dolgozni, most is tök jól csináltuk. Amikor cseréltünk, a kormányzás annyira nem ment, de azt is megoldottuk valahogy” - mesélte élményeit Gróf Dóra. 

Az Optisul Vitorlásiskola örömteli tapasztalata, hogy az ilyen nyílt napokon sikerült megnyerni fiatalokat. A Go Boating egyfajta kaput jelent ahhoz, hogy a diákok megkedvelhessék a vitorlázását. Az érdeklődők továbbléphetnek és valamely vitorlásiskolában folytathatják. A Keszthelyi Yacht Clubbnál két iskola több mint száz tanulóját fogadták a programon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. jún. 7. péntek 17:08 | Keszthely
A Balaton nyújtotta élményekkel ismertették meg diákokat a 140 éves Keszthelyi Yacht Clubban.
| 2018. jún. 8. péntek 16:38 | Keszthely
A vitorlázás életérzésével ismertette meg idén is a diákokat a Keszthelyi Yacht Club és a MVSZ.
| 2017. jún. 8. csütörtök 15:04 | Keszthely
A keszthelyi és környékbeli diákok között népszerűsítették a vitorlássportot.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.