Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Vitorlát bontottak
2018. jún. 8. péntek | Keszthely
Vitorlát bontottak
A vitorlázás életérzésével ismertette meg idén is a diákokat a Keszthelyi Yacht Club. Hazánk második legidősebb egyesülete a Magyar Vitorlás Szövetség felhívására csatlakozott a nyílt naphoz. Az elmúlt évben 18 vitorlás klub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója vett részt a programon.

Vitorlásra szállnak a Ranolder iskola diákjai. A Keszthelyi Yacht Club több éve részese a Go Boating rendezvénynek. Túravitorlásokkal, illetve ifjúsági és felnőtt versenyhajókkal vitték vízre az iskolásokat.

„Én nagyon örülök neki, mert kiszabadulni az iskolából, abból a meleg osztályból és eljönni ide, erre az élvezetes programra. Én is állíthatom, mint ahogy voltam vitorlástáborban, szörftáborban, ez egy élvezetes program…kinn lenni a Balatonon, nézni, ahogy süt a nem, meg ahogy megy a vitorlás a vízen, egyszerűen egy élvezetes program, szóval mindenkinek ki kell próbálnia” - mondta Horváth László, a Ranolder iskola tanulója.   

A diákok aktívan részt vehettek a vitorlázásban. Vitorlát bontottak, csörlőztek, és a kormányrudat is ők kezelhették. Sajnos a gyenge szél miatt csak kis sebességgel szelhették a habokat a vitorlások. A Magyar Vitorlás Szövetség negyedik alkalommal szervezte meg a nyílt napot, melynek célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással.

Buzás Attila az Optisul Vitorlásiskola vezetője, a Keszthelyi Yacht Club tagja: „Ez egy életérzés, tehát akiben van vonzódás a víz iránt, márpedig tudjuk, hogy sokunkban van, ők tényleg nagyon szívesen jönnek el és próbálják ki a vitorlázást. Ezzel együtt azért ez sok egyéb lehetőséget hordoz magába, aki technikai érdeklődésű az nyilván meg fogja tapasztalni a szerelés, bütykölés izgalmát is és aki mondjuk az extrémitások felé hajlik, annak pedig komoly izgalmakat, versenyhelyzeteket is jelenthet a vitorlázás, ha már több éve gyakorolja.”

A KYC tagjai és a velük együtt dolgozó Optisul Vitorlásiskola elkötelezett hívei az utánpótlás-nevelésnek. Hazánk második legidősebb egyesületében a tavaszi szünettől az őszi szünetig szerveznek táborokat, tanfolyamokat. Ezeken heti rendszerességgel 20-25 gyerek jelenik meg, közülük kerülnek ki azok, akik akár versenyszinten is űzhetik majd a vitorlázást. A sportág iránt érdeklődőket szívesen fogadják az egyesületnél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2019. jún. 7. péntek 17:08 | Keszthely
A Balaton nyújtotta élményekkel ismertették meg diákokat a 140 éves Keszthelyi Yacht Clubban.
| 2017. jún. 8. csütörtök 15:04 | Keszthely
A keszthelyi és környékbeli diákok között népszerűsítették a vitorlássportot.
| 2024. szep. 25. szerda 19:15 | Keszthely
A szervező Keszthelyi Túravitorlás Club célja, hogy minél több rangos versennyel irányítsa a figyelmet a nyugati medencére.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.