Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Go Boating nyílt nap Keszthelyen
2017. jún. 8. csütörtök | Keszthely
Go Boating nyílt nap Keszthelyen
Vitorlás nyílt napot tartott a Keszthelyi Yacht Club és az Optisul Vitorlásiskola. A program az országos Go Boating rendezvény keretein belül valósult meg, amelyhez idén már 20 egyesület csatlakozott. A program célja, a vitorlássport népszerűsítése. A nyílt napra várták a keszthelyi és környékbeli általános iskolásokat és az érdeklődőket is.

Nagy volt a sürgés-forgás délelőtt a Balatonon. A gyenesdiási iskola diákjai szálltak vízre, hogy belekóstolhassanak a vitorlázás élményébe. A gyerekek egyedül, de természetesen felügyelet alatt gyakorolhatták a hajók kormányzását a kikötő bejáratánál. Sokan eleinte félve szálltak be a sárga csónakokba, de több gyerek már gyakorlott vitorlázó.

„Az volt az első gondolatunk, hogy én mindent szeretek, ami a vízhez kapcsolódik. Úszásra nem nagyon szerettem volna járni, ezért vitorlázunk.” - mondta Funtek Luca, a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola egyik tanulója.

A kis csónakok mellett nagyobb hajókkal is ki lehetett menni a nyílt vízre. Itt már a vitorlásiskola sportolói, valamint a Yacht Club tagjai is segítettek a gyerekeknek a kormányzásban. A szeles időben nagy élmény volt a vitorlázás mindenkinek, emellett pedig azt is megtanulhatták a gyerekek, hogy mire kell figyelni a vízen.              

„Hogy jól evezzünk, meg a kormányozásnál is, nem engedtük el soha a kormánylapátot. Meg, ha fölakadtunk, ezt föl kellett húzni.” - mesélte az iskola másik diákja, Parázs Macell.

A Yacht Club és az Optisul Vitorlásiskola második alkalommal csatlakozott a Go Boating programhoz. A nyílt napot a Magyar Vitorlásszövetség szervezi országszerte a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával. A program célja a vitorlássport népszerűsítése, és a vitorlázás bemutatása a település iskoláinak, illetve az érdeklődőknek. A szervezők azt mondják, Keszthelyen is egyre többen vitorláznak, de még van hová felzárkózni.      

„Most már talán egy kicsit népszerűbb, mint 1-2 évvel ezelőtt volt, de én úgy gondolom, hogy a Balaton fővárosának azért még egy kicsit több kellene. A gyerekeket jobban oda kellene szoktatni a Balatonra, nem csak vitorlázni, úszni, evezni vagy bármilyen vízi sportot csinálni. De a vitorlázás nyilván nagyon fontos lenne, különösen a Keszthelyi Yacht Club számára.” - hívta fel a figyelmet Tompos Kálmán, a Keszthelyi Yacht Club elnöke.

A résztvevők a parton megtanulhatták a nyolcas csomó kötését is. Sokan ezt is már gyakorlottan csinálták, de voltak olyanok is, akik először próbálkoztak a vitorlázók egyik legfontosabb csomójának megkötésével. A vitorlásiskola oktatója, Buzás Attila egy rövid elméleti oktatást is tartott a gyerekeknek.          

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2019. jún. 7. péntek 17:08 | Keszthely
A Balaton nyújtotta élményekkel ismertették meg diákokat a 140 éves Keszthelyi Yacht Clubban.
| 2018. jún. 8. péntek 16:38 | Keszthely
A vitorlázás életérzésével ismertette meg idén is a diákokat a Keszthelyi Yacht Club és a MVSZ.
| 2024. szep. 30. hétfő 19:15 | Keszthely
Minden idők egyik legerősebb mezőnye versenyzett Keszthelyen szeptember 25-28. között.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Címvédés volt a Kékszalagon. Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. tókerülő versenyen.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.