Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Úszásban és trükkversenyben is jeleskedtek az ebek
2024. júl. 15. hétfő | Keszthely
Úszásban és trükkversenyben is jeleskedtek az ebek
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a keszthelyi kutyás strandon. A kánikulában két- és négylábúak egyaránt szívesen hűsöltek a Balatonban. A strandolás mellett azonban színes programokkal várták a látogatókat a szervezők. Különböző előadások, úszó- és trükkverseny is szerepelt a palettán.

Kedvenc játékukkal vagy jutalomfalattal buzdították kutyáikat gyorsabb úszásra a gazdik. A versenyen kis-közepes és nagy kategóriában versengtek egymással az ebek. A játékos megmérettetésre olyan négylábúak is neveztek, amelyek nem kifejezetten vízimádóak, de gazdijuk kedvéért kipróbálták magukat a Balatonban. A kis-közepes kategóriában Indigó aratott fölényes győzelmet.

„Fantasztikus! Indi nagyon kitett magáért, úgyhogy sikerült megnyerni. Nagyon izgalmas volt." - mondta egy résztvevő, Kovács Dávid.

A kánikulában a legtöbb gazdi az árnyékot kereste, a kutyákat azonban a nagy hőség sem tántorította el a játéktól. A kutyás strand jó helyszín arra, hogy a négylábúak kimozduljanak a megszokott környezetükből, és más ebekkel találkozzanak. Itt kifejezetten sok inger éri őket, így a legtöbben a kiadós alvást választják a strandolás után. A Dog Beach Fest kifejezetten népszerű rendezvény, sokan ehhez igazítják a nyaralásukat is.     

„Mi Budapest mellől, Dunakesziről érkeztünk. Igazából ismerjük ezt a strandot, voltunk már itt több nyáron is. Ugyan nem itt szállunk meg, hanem Badacsony környékén, de mivel ez egy nagyon jó lehetőség a kutyásoknak, és viszonylag kevés van a Balaton körül, ezért ezt a strandot választjuk napközben.” - tette hozzá egy másik látogató, Garai Péter.

A kutyás strandon nem csak az ebek, hanem gazdáik is jól érzik magukat. A különböző programokkal azonban szeretne a vezetőség plusz szórakozási lehetőséget biztosítani. A Dog Beach Fest kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős kutyatartásra. A kitelepülőktől a gazdik tippeket kaphattak az ebek táplálásával, egészségmegőrzésével kapcsolatban, de a balatoni kutyabarát szolgáltatásokról is informálódhattak. Emellett előadásokat hallgathattak különböző témákban.      

„Ötödik alkalommal rendezzük meg a Dog Beach Festet itt Keszthelyen, és azt gondolom, hogy egyre nagyobb sikernek örvend országosan, sőt külföldről is jönnek már kifejezetten erre a rendezvényre. Ez egy nagy kutyás családi nap a  Balaton-parton, ahol különböző programok várják a kutyásokat, mint például trükkverseny, kutya úszóverseny, kutyás bemutatók, illetve tombola. Tehát azt gondolom, hogy egész nap egy nagyon izgalmas és érdekes napot lehet eltölteni nálunk.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetője.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert még számos programmal várja a látogatókat a nyár folyamán, de szezonon kívül is szerveznek eseményeket a négylábúaknak és gazdáiknak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Vigyázzunk a kiskedvenceinkre is a hőségben!
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Ismét megrendezik a kutyás sétát Keszthelyen.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nem csak hőkamerákkal és hajókkal, hanem már kutyával is dolgoznak a balatoni halőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.