Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szombaton debütál az Aktív Strand
2021. aug. 6. péntek | Keszthely
Szombaton debütál az Aktív Strand
Miniolimpiát tartanak a keszthelyi Városi Strandon az augusztusi szombatokon. Holnap rajtol ugyanis az Aktív Strand programsorozat, amelynek keretében számos sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők. Lesz kajakozás, úszóverseny, strandröplabda bajnokság és minigolf kupa is. A résztvevők élménykuponokat kapnak, ezeket a strand területén válthatják be. A mozgás mellett motivációs beszélgetésekre is sor kerül.

Nyári hógolyózás, vízi zumba, strandfoci és SUP bajnokság – csak néhány azok közül a programok közül, amelyekkel a szombaton debütáló Aktív Strand rendezvénysorozat várja a sportolni vágyókat. A keszthelyi Városi Strandon augusztus minden szombatján  lehetőség lesz a szervezett aktív pihenésre. A VÜZ Kft. legújabb programjában gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak maguknak kedvükre való sportágat. Az esemény egyik célja a fürdőhely attrakcióinak népszerűsítése.     

„Létrejött egy 1870 m2-es vízi játszópark, ami a legnagyobb a Balatonon. Kialakult egy 400 m2-es, vízen ringó, úszó napozófelület például. Megújult a városi csúszda, gyorsabb lett, kanyargósabb lett, érdekesebb lett. Az olimpiát nézve a jelen időszakban az ember azt érzi, hogy már a szurkolás micsoda élmény. Az, hogyha részt vehetünk egy versenyben, egy vetélkedőben, ez az élmény megsokszorozódik.” - tájékoztatott Laczkó Mária, a VÜZ Kft. ügyvezetője.

A keszthelyi Városi Strandon számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a napozás és a fürdés mellett a sportolásra is sort tudjanak keríteni a vendégek. Az idén létrejött Keszthelyi Vízisport Egyesület vezetője Paksy Tímea világ- és Európa-bajnok kajakozó, aki kifejezetten üdvözölte az Aktív Strand elnevezésű kezdeményezést. Ő üzemelteti a strand végében lévő Kajak-Kenu Pontot, ahol a mára már hatalmas népszerűségnek örvendő SUP-okat is lehet bérelni.

„A SUP most nagyon-nagyon nagy divat, az az egyik probléma, hogy gyakorlatilag megveszik az emberek, ráállnak, térdelnek, ugrálnak róla és nincsenek tisztában az alapvető biztonsági dolgokkal és a technikai tudásunk sincs meg hozzá. Nem egy nagy ördöngösség, csak én szeretnék arra kérni mindenkit, hogy aki SUP-ot vesz, az legalább egy 20 perces oktatáson vegyen részt, hogy ne sodorja se magát, se másokat veszélybe.” - emelte ki a világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Az Aktív Strand programon SUP versenyre is lehet nevezni, de reggelente motivációs beszélgetések is lesznek. Paksy Tímea mellett az olimpikon Major Veronikával, Kőszegi Kornél, korosztályos duatlon bajnokkal és Csahóczi Kamilla atlétával is találkozhat a közönség. A programsorozat elsősorban a mozgás fontosságára és az egészséges életmódra szeretné ráirányítani a figyelmet, ugyanakkor közösségépítő szerepe is van.

„Egy egyedülálló összefogással, szolgáltatói összefogással több mint 30 garantált program fog tudni megvalósulni az augusztusi szombatokon. Tehát minden szombaton lesz egy tematikus napunk, egy aktív strand napunk, ahol különböző programokat, bajnokságokat, ügyességi játékokat, illetve egyéb adrenalin kihívásokat tudnak teljesíteni az érdeklődők és őket díjazzuk is. Tehát az aktivitásukat különböző nyereményekkel, illetve egy Aktív Strand nevű élménykuponnal szeretnénk minél inkább ösztönözni, hogy minél többen tudjanak ezen részt venni.” - mondta Kovács Szabolcs, polgármesteri turisztikai tanácsadó.

A játékokon minden olyan 12 év feletti személy részt vehet, aki jegyet vált a Városi Strandra. Az élménykuponokat az animátoroktól szerezhetik be azok, akik kipróbálják magukat valamelyik programon. Ezek az akcióban részt vevő szolgáltatóknál válthatók be. A napi  adrenalin  kihívás  keretében  a  résztvevők  díjmentesen  próbálhatják  ki  az  adott  napi  attrakciót. A játékokra, bajnokságokra a strand@khvuz.hu e-mail címen, a 0630 456 7122-es telefonszámon vagy a helyszínen lehet jelentkezni. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 14. hétfő 18:13 | Keszthely
Az Aktív Strand program keretében vízi programok várták a fiatalokat jutalom fejében
| 2022. aug. 18. csütörtök 14:43 | Keszthely
Jövő hét végéig a keszthelyi Városi strand aktív programokkal, játékokkal várja az érdeklődőket.
| 2021. aug. 17. kedd 15:47 | Keszthely
Olimpiai élményeiről és a városhoz fűződő kapcsolatáról is beszélt Major Veronika sportlövő.
| 2021. aug. 9. hétfő 16:18 | Keszthely
A Városi Strandon négy szombaton át várják az érdeklődőket különböző programokkal.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.