Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / 6 pecsétért óriáskerék az Aktív Strandon!
2023. aug. 14. hétfő | Keszthely
6 pecsétért óriáskerék az Aktív Strandon!
Ismét megszervezték az Aktív strandot. A keszthelyi Városi Strandon indult meg a lázas pecsétgyűjtögetés a 14 éven aluliak körében. A változatos feladatok között volt evezés, csobbanóverseny és többek között vízi zumba is.

Az egyik kihívásnál a nemrég felújított, a Balaton vízébe irányuló nagy csúszdánál a csobbanás intenzitását mérhették össze a fiatalok a pecsétért.

Nagyon tetszett, szerintem tök jó ahogy összeállították ezt. Ez a pecsétgyűjtés nagyon tetszett, nekem már csak 2 pecsét hiányzik. Szerintem nagyon jó ötlet volt .” mesélte a kis LAKATOS LORA ZITA
Emellett vízi akadályversenyre is jelentkezhettek. Az időjárás is kegyes volt. Az „Aktív Strand” program már több éves múltra tekint vissza.

Immár 3. alkalommal rendezzük meg az Aktív Strandot. Ebben az évben annyival bővült a kínálat, hogy 6 állomás van, ahol pecsétet kapnak a gyerekek, ha végrehajtják a feladatokat, és ha mind a 6 feladatot végrehajtották, akkor az óriáskeréken mehetnek egy kört.” nyilatkozta VINCZÉNÉ POLGÁR ANDREA szervező

A strandkönyvtárnál egy véletlenszerű kérdésre helyesen válaszolva lehetett bélyegeztetni. Életmód-tanácsadásra is lehetett jelentkezni, egészségügyi szűrésekkel. A bátrabbak szorítóerejüket is letesztelhették a vérnyomás- és a vércukormérés mellett a Keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából.

A sportokat is népszerűsítették az alkalmon. Etelka volt a legbátrabb, aki evezőt mert ragadni, hogy elsőként szerezze meg a kajak-kenu ponton az elnyerhető igazolópecsétet:
El kellett eveznem addig a piros tábláig. Nagyon jó volt ez a nap, szeretnék máskor is ide jönni és ez nagyon szép volt ez a mai nap”  (BARCZA ELINA ETELKA)

A különböző szolgáltatások kipróbálásának tétje is volt. 6 pecsét után jutalom várt az összegyűjtőkre. A programot az aktív kikapcsolódás népszerűsítéséért találták ki.

FORGÁCH MILÁN: „Kovács Szabolcs ötletgazdával ültünk össze strandi szolgáltatók, hogy mi az amivel lehetne kicsit népszerűsíteni a biztonságos strandolást és az aktív rekreációt. A vízipark üzemeltetőjeként mi már 3. szezon óta részt veszünk a projektben.”

A nap folyamán még kincskereső horgászverseny, vízi zumba, és „Szerezd meg a zászlót!” viadal is volt. Az „Aktív strand” program a visszajelzések szerint évről évre nagyobb népszerűségre tesz szert, így nem kérdés, hogy jövőre is számolhatnak vele az aktív pihenésre vágyók.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.