Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A város támogató légköre is segíti Major Veronikát
2021. aug. 17. kedd | Keszthely
A város támogató légköre is segíti Major Veronikát
Mit érzett a tokiói lőállásban, hogy viszonyul a városhoz, hogy értékeli az elért helyezéseket – többek mellett ezekről is beszélt Major Veronika, Keszthely olimpikonja. Az ötkarikás játékokról nemrég hazatért sportlövővel és edzőjével Iglódi Endre beszélgetett az Aktív strand program keretében szombaton. Az őszinte és érzelmektől sem mentes programon Vera azt is elárulta, hogy miért sportol a városban, mi köti őt ide.

„2014-ben vásároltuk meg az első légpisztolyainak, amiből az egyikbe bele is kapaszkodtam” - idézte fel a beszélgetésen Major Veronika, akinek a légpisztollyal való kapcsolata és az olimpiához vezető útja ekkor kezdődőtt. Az Aktív strand keretében zajló beszélgetésen Vera és edzője, Keczeli Zoltán felidézték, hogy az olimpiáról kikerült futócéllövő szám helyett a pisztolyban találták meg azt a szakágat, mellyel megcélozhatja a keszthelyi lövészklub az olimpiát. A beszélgetést vezető Iglódi Endre kérdésére a mesteredző elmondta, hogy döntőt és érmet várt Verától. Annak ellenére, hogy ez nem sikerült, nagyon büszke tanítványára.  

„Azt gondolom, az hogy egyáltalán kijutott innen, a mi kis egyesületünkből és képes volt tavalyelőtt a világ legjobb sportolójának díját átvenni, mert ő volt az, aki annyi világversenyt, kontinentális bajnokságot megnyert, hogy a pontok alapján vezette a világranglistát. Ennél többet, hogy ha a Vera ajándékozott volna, az már csak hab lett volna a tortán, de ez óriási dolog volt, hogy a Vera olimpikon” - hangzott el Keczeli Zoltántól. 

„Arra vagyok kíváncsi, érzed azt, hogy mennyire büszkék vagyunk rád?” - kérdezte a beszélgetést vezető Iglódi Endre. Vera azt válaszolta, abszolút érzi, hogy a keszthelyi és a térségbeli emberek mennyire büszkék rá. Úgy fogalmazott, ezt az érzést is belepakolta a kis hátizsákjába és úgy állt be a lőállásba Tokióban. Keszthely olimpikonja felidézte a versenyen átélteket. Elmondta, hogy annyira tökéletesen akart lőni, hogy az már a minőség rovására ment: „Túl sokáig néztem a hasábot, túl sokáig céloztam, túl finoman akartam kezelni az elsütőbillentyűt. Úgyhogy ez egy kicsit ott az első pár lövésben egy kis kudarcot hozott, hogy jól akarom csinálni, de mégsem sikerül. Majd amikor sikerült felszabadultan versenyeznem és amikor szabadjára engedtem azt,a mi bennem van – he lehet így fogalmazni – akkor olyan jó sorozatokat lőttem, hogy még magam is meglepődtem. Nem feltétlenül szám szerint, köregységre, hanem élményben. Úgyhogy én elmondhatom magamról, hogy én az olimpián jól versenyeztem.” 

Az interaktív beszélgetés keretében Nemes Klára önkormányzati képviselő megkérdezte Verától, hogy mi tartja itt a városban, hiszen nyilvánvaló, hogy számos nagyobb egyesületnél is lehetősége lenne sportolni. 

Major Veronika: „Én soha nem akartam elköltözni, én soha nem akartam máshol élni, hiszen én ide születtem és én úgy érzem, hogy ez egy olyan környezet, egy olyan élhető város…”

A könnyeivel küszködő Verától átvéve a szót Keczeli Zoltán elmondta, az érzések mellett a város támogató légköre is itt tartja Verát. Az önkormányzat lakhatást biztosít a sportolónak, a Magyar Olimpiai Bizottság autót biztosít. A helyi vállalkozói klub ehhez üzemanyagtámogatást ad, ezt kérés nélkül teszik, ahogy sok más támogató is – tette hozzá a mesteredző.Major Veronika augusztus végéig pihen, utána folytatja a munkát. Szeptemberben már országos bajnokságon fog lőni. A világversenyeken való szereplést pedig a járvány határozza majd meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Tokió után Párizsban is képviselheti hazánkat és Keszthelyt a kiváló sportlövő.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Győr
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 |
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
| 2024. jan. 29. hétfő 16:12 | Keszthely
Az olimpikon, világ- és Európa-bajnok sportlövő Kairóban versenyzett.
| 2023. dec. 1. péntek 16:05 | Keszthely
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.