Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Állandó helyet kapott a Hotel Európa Fit főzőiskolája
2022. jan. 24. hétfő | Hévíz
Állandó helyet kapott a Hotel Európa Fit főzőiskolája
Rib Eye steak, sült zöldségek és haltej is készült a Fit Kitchenben. A Hotel Európa Fit az évek óta népszerű főzőiskoláját emelte egy magasabb szintre. Az új létesítménynek köszönhetően immár nem csak nyáron, hanem egész éven át, havonta kínálnak gasztronómiai programokat az érdeklődőknek. Az új attrakciót elsőként a sajtó képviselői próbálhatták ki Hévízen.

Ggyozat, azaz japán húsos batyut készítettek azok a meghívott újságírók, akik elsőként vehették birtokba a Hotel Európa Fit legújabb attrakcióját. A Fit Kitchen létrehozásával a szálloda régi álma vált valóra, hiszen az évek óta nagy sikerrel működő főzőiskola immár állandó helyen és egész évben kínál programokat a gasztronómia szerelmeseinek. Az első alkalommal Bíró Lajos útmutatásai alapján főzhettek a sajtó képviselői. A mesterszakács üdvözölte a szálloda főzőprogramját és az ehhez biztosított helyszínt is.

„Ez olyan, mint a tv-ben a főzőműsorok. A főzőműsorok nem a szakmának készülnek, hanem az étterembe járóknak, és az étteremnek, akinek van fogékonyságuk a gasztronómiára. Azok, akik erre fogékonyak, azoknak csinálunk kedvcsinálónak. Aztán lesznek, akik az ilyenekből egyébként hobbifőzők lesznek, és lesznek, akik megmaradnak az otthoni főzésnél. Mindenféleképpen pozitív. Nem itt fognak megtanulni főzni azért, legyünk tisztában vele.” - emelte ki a mesterszakács.

Míg az újságírók az általuk elkészített előételt kóstolták, addig a séfek rántott haltejet sütöttek a konyhában. A közös főzés azt a célt is szolgálta, hogy a szakemberek megmutassák, a különleges, nem megszokott alapanyagokhoz is bátran hozzá lehet nyúlni otthon, hiszen sok esetben egyszerűen és ízletesen elkészíthetőek. A Fit Kitchen vezetője a szálloda séfje, Gumhert András lesz, aki a minőségi alapanyagok híve és az általa elkészített fogásokra mindig maximális figyelmet fordít. A séfnek már tervei is vannak a programokat illetően.

„Már többféle tematikát kialakítottunk, ahol kedvére fogunk tenni a húsevőknek, a vegetáriánusoknak. Azoknak a főzni tudó és főzni akaró háziasszonyoknak, akik meg szeretnék tanulni ezt a szakmát. Gondolunk a gyerekekre is, nekik is külön tematikát alakítottunk ki.” - tájékoztatott a Hotel Európa Fit executive chef-je.

A nap fő fogása a Rib Eye steak volt, amit amerikai marhahúsból készített el Bíró Lajos. A mesterszakács olyan sütési módot mutatott a résztvevőknek, amellyel otthon is bárki tökéletes sültet tud varázsolni. A húst sült zöldségekkel és hollandi mártással körítette. A Hotel Európa Fit nagyon büszke az új szolgáltatásra, bíznak benne, hogy sokak számára okoz örömet a Fit Kitchen.

„Régen gondolkoztunk már azon, hogy egy magasabb kulináris szintre szeretnénk emelni azokat a nyári főzőiskolákat, amiknek helyszínt adott a szálloda az elmúlt közel 20 évben. Szinte minden nyáron az itt lévő vendégek találkozhattak sztárokkal, celebekkel, együtt főztek, egy ilyen beszélgetős főzőiskolát csináltunk. Észrevettük, hogy nagyon nagy igény van arra, hogy az emberek saját maguk is megtanulják, hogy hogyan lehet egészségesen jó ételeket elkészíteni.” - mondta el Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója.

A Fit Kitchenbe nem csak a szállóvendégeket, hanem minden érdeklődőt szeretettel várnak. A tervek szerint havonta lesznek állandó programok, de a létesítmény nyitva áll céges csapatépítő tréningek, baráti társaságok előtt is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2023. feb. 11. szombat 18:25 | Rezi
Hagyományőrző farsangi disznótoros fesztivált rendeztek Reziben.
| 2019. okt. 30. szerda 12:21 | Keszthely, Balatongyörök
A pálinkafőzés kiemelt időszaka van, a térség magán és kereskedelmi főzdéiben is elégedettek a minőséggel
| 2018. aug. 8. szerda 10:51 | Zalaszántó
Új testvér településsel vigadtak Zalaszántón.
| 2018. jún. 8. péntek 11:11 | Cserszegtomaj
Az idén is összegyűltek az aranykorúak Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.