Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Tánc, zene, vidámság - farsangoztak az aranykorúak
2024. feb. 5. hétfő | Sármellék
Tánc, zene, vidámság - farsangoztak az aranykorúak
Vidám hangulatban búcsúztatták a telet a szépkorúak Sármelléken. Négy év után ismét megrendezhették az Aranykorúak Társaságának farsangi mulatságát, melyen 15 csapat mutatkozott be. A nyugdíjas korosztálynak sokat jelentenek ezek a közös találkozások, nagy örömmel készültek a szereplésre.

Reptéri tánccal örvendeztették meg a közönséget a zalavári csoport tagjai. Ezzel a műsorral vette kezdetét a vidámság. Tánc, ének, mókás jelenetek szerepeltek a programban. 

Az alsópáhokiak ”Egyéni Alsópáhoki Viselet” címmel készültek. Ismert népdalok dallamára költöttek településükre és a nyugdíjas életre jellemző szöveget. Szerepeltették községük fejlesztéseit, de énekeltek a délutáni sorozatokról, a gondosóráról és a nyugdíjról is. A közönség körében is nagy sikert aratott a jó hangulatú nótázás.

„Nagyon sok segítséget kaptunk Füléné Kiss Hajnalkától. Azért, mert kellett valami újdonság, amivel eljöjjünk ide. Mindenki nagyon-nagyon készült, nagyon szívesen jöttünk. Örömmel jövünk Sármellékre, olyan szívesen fogadnak bennünket. 11-en vagyunk a nyugdíjas klubban.” - mondta Kiss Józsefné, a Alsópáhoki Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője.

A farsangi bálnak évek óta Sármellék ad helyszínt. Horváth Tibor polgármester elmondta, a szépkorúaknak sokat köszönhetünk, lelkesedésük és energiájuk pedig példa lehet mindannyiunknak. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala vármegyei elnöke hangsúlyozta, a szervezet Keszthelyi járása nem csak az aranykorúak összetartásában jeleskedik, hanem országosan a legjobbak között teljesít a véradás szervezésében. Ezért is jár külön köszönet nekik.

A rendezvényt négy év után szervezhette újra meg az Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága. A szervezetet a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére hozták létre 2012-ben, melynek célja az idősebb korosztály aktivizálása. A farsangi bált mindenki nagyon várta, ez a közös ünnep sokat jelent a szépkorúaknak. 15 csapat mintegy 200 fővel érkezett.

„Azt hiszem, hogy most látva a műsorszámot, az aranykorúak nem öregedtek meg. Szinte fiatalokat meghazudtoló műsorokat adnak elő és mindig újabb és újabb ötlettel, leleménnyel jelentkeznek a színpadon. El kell azt is mondani, hogy vannak olyanok, akik életükben nem álltak színpadon. Most, amikor a nyugdíjas klubok keretében jönnek a rendezvényeinkre, akkor szerepelnek. Azt hiszem, hogy ez is egy olyan plusz adomány, amit kapnak tőlünk, mi pedig a szép produkciókat kapjuk tőlük.” - emelte ki Kapcsándy Mária az Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága elnöke.

Az Aranykorúak Társaságának évente négy nagy rendezvénye van. Jelenleg szervezés alatt van a juniális, de várhatóan lesz szüreti és adventi találkozójuk is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. jún. 5. hétfő 10:18 | Sármellék
13 társaságból mintegy 220-an vettek részt a jó hangulatú rendezvényen.
| 2019. szep. 17. kedd 17:39 | Alsópáhok
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
| 2018. feb. 12. hétfő 17:47 | Sármellék
Tizenöt nyugdíjas szervezet tagjai öltöttek jelmezt és adtak vidám műsort a hétvégén Sármelléken.
| 2017. szep. 7. csütörtök 15:38 | Alsópáhok
Felvonulással és szüreti dalokkal köszönti az őszt az Aranykorúak Társasága vasárnap.
| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztálya rendhagyó ünnepe
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.