Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Maskarában műsoroztak az aranykorúak
2018. feb. 12. hétfő | Sármellék
Maskarában műsoroztak az aranykorúak
A humor és a vidámság volt a főszereplő az Aranykorúak Társasága által szervezett hétvégi farsangon. A járási programon tizenöt nyugdíjas szervezet tagjai öltöttek jelmezt és adtak vidám műsort. A szervezők célja, hogy megmozgassák a szépkorúakat és tartalommal töltsék meg mindennapjaikat. A rendezvénynek, ahogy az eddigi években is Sármellék adott otthont.

Vidámsággal és humorral fűszerezett műsorokkal szórakoztatták a közönségez az aranykorúak farsangján. Egy IQ párbajt adott elő Torma Zsuzsanna és Mózner István. A Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub tagjai nem véletlenül választották ezt a humoros párbeszédet.

„Próbálunk úgy élni a hétköznapjainkban is, meg amikor vannak a próbák, összejövetelek, akkor is. Mindig olyan felfokozott lelki állapotban érkezünk, hogy akkor most mi történik, mit tanulunk, mi lesz a következő program és szívesen – most már igaz lecsökkent a létszám – de nagyon szívesen jövünk, akik még maradtunk, mert kell az életbe, meg hát nem lehet otthon maradni, ülni mindig, hanem kell egy kis spiritusz, egy kis izgalom” - nyilatkozta televíziónknak Torma Zsuzsanna. 

Az Aranykorúak Társasága 2012-ben alakult meg a keszthelyi vöröskereszt kezdeményezésére. Azóta állandó programjaik sorát gazdagítja az Aranykorúak Farsangja. Annak idején 18 csoport hozta létre a nyugdíjas szervezetet, ebből 15 képviseltette magát az idei sármelléki rendezvényen. 

Kapcsándy Mária, elnök, Aranykorúak Keszthelyi Járási Társasága: „Ez jelzi azt is, hogy hat év után még mindig szeretünk együtt lenni és ami fontos, hogy még mindig tudnak újat nyújtani. Tavaly volt egy olyan klubtársunk, aki jött, hogy „jajj én nem bírok menni”. Fölment a színpadra és kánkánozott és utána nem volt semmi baja. Ez a legfontosabb, hogy jól érezzük és segítsük egymást.”

Az Aranykorúak Társaságának rendezvényei mindig a magukban hordozzák a generációk találkozását. Sokan unokáikat is magukkal hozták és nem csak a műsorba, hanem az azt követő mulattsága is szívesen látták a fiatalokat.

A vidám, sokszor az életkort meghazudtoló műsorok sokrétűek voltak. Az Aranykorúak Társasága úgy véli, hogy a program lényege, hogy készülni kell rá. Sokan már fiatalon megszokták a színpadot, de akadtak olyan aranykorúak, akik nyugdíjas korukban álltak először így a közönség elé. Minden egyes csoport különleges díjazásban is részesült. A Sármelléki ÖTYE tagjai direkt erre az alkalomra varrtak díszes babákat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztálya rendhagyó ünnepe
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők a Keszthelyi Városi Karneválon.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
A Kis Szent Teréz Plébánia farsangi bálján befolyt bevételből a fiataloknak szerveznek lelki programokat.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.