Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Helyi borok a Becehegyen
2022. okt. 25. kedd | Balatongyörök
Helyi borok a Becehegyen
A környék boraiból kaphattak ízelítőt a túrázók Balatongyörökön. A turisztikai egyesület évek óta nagy sikerrel szervezi a programot, amelyre nem csak helyiek, hanem vendégek is érkeztek. A délutáni rendezvényen a Becehegyre kitelepült pincéknél kóstolhatták a borokat az érdeklődők.

Már az első pincénél jó volt a hangulat a túrán. A borok mellett előkerült a pálinka is, ez jó szolgálatot tett a hűvös, esős időben. A programra idén is sokan kíváncsiak voltak, többen már a kezdetektől visszatérő vendégek Balatongyörökön.

„Itt vagyunk úgy 6 hónapot, már április végén elkezdjük. Ez nem azt jelenti, hogy mindig itt, mert közben az ember elmegy. Ami miatt jó, gyönyörű ez a hegy, csendes. A 11 év alatt nagyon sokat megújult, tehát a házak szépen ki lettek festve, át lettek alakítva. Látszik, hogy az emberek nagyon-nagyon törődnek vele.” - mondta egy résztvevő, Lomoschitz Tibor.

A becehegyi kápolnához több pince is kitelepült. A túrázók kiváló hangulatban kóstolgatták a borokat, nem hiányozhatott a pogácsa, a zsíros és a tepertős kenyér sem a kínálatból. Sokan családdal, baráti társasággal érkeztek.

„Itt van nyaralónk, és akkor minden évben részt veszünk. Nagyon élvezzük, fantasztikusan jó a hangulat még eső ellenére is. Helyi borokat lehet kóstolni, az nagyon tetszik.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Csutak Zsuzsa.

A borászok a sofőrökre is gondoltak, így mustot is kínáltak az asztaloknál. A pincék többsége felvonultatta a teljes borpalettát, így többféle fehér és rozé bort is lehetett kóstolni. A borászok minden évben nagy örömmel vállalják a kitelepülést.

„Nagyon finom borokkal készültünk, a választékunk itt van. Ötféle borral, illetve egy késői szüretelésű olaszrizlinggel készültünk rá. Várjuk a kedves vendégeket, ha az eső elmúlik.” - tájékoztatott Németh József borász.

Az eső azonban nem tartotta vissza a bortúrázókat, folyamatosan érkeztek a Becehegyre. A programot a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület szervezi a kezdetektől. A nyári, nagysikerű rendezvény mintájára tartják meg minden októberben az eseményt.

„Ez a Balatongyöröki Turisztikai egyesület szervezésében van minden évben, hasonlóan a nyári rendezvényhez, de ez egy kisebb. Tegnap néztük az időjárást, hogy meg kéne próbálni, készültünk borral is, meg a többiekkel is megbeszéltük, hogy legyen azért valami. Hál’ Istennek egy kis eső volt, de jöttek nagyon sokan, úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk.” - emelte ki Lenner Anita, a balatongyöröki Tpurinform iroda vezetője.

A Becehegyen készültek a családi fotók, és az eső ellenére is sokan sétáltak, beszélgettek. A szervezők értékelése szerint idén ősszel is jól sikerült a rendezvény.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. jan. 23. kedd 16:58 | Rezi/Várvölgy
Vince napjához kapcsolódóan mindkét településen több mint 100-an vettek részt a programon.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:30 | Vonyarcvashegy
A diási pincék, az uradalmi szőlő történetét dolgozta fel egy kötetben Müller Róbert.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.