Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Boros napok Gyenesdiáson
2024. júl. 12. péntek | Gyenesdiás
Boros napok Gyenesdiáson
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye. A József Attila Művelődési Ház és a település által rendezett program során a térség borászatainak kínálatából válogathatnak a vendégek. A tegnap esti megnyitón óriási tömeg bizonyította: igenis van kereslete a finom magyar bornak.

A bornapok Gyenesdiáson egy igazi ünnep, amely összekapcsolja a bor szerelmeseit, a helyi közösséget és a látogatókat. Az esemény nem csak a borkultúra iránti tiszteletet és elkötelezettséget tükrözi, hanem a helyi hagyományok megőrzését és továbbadását is szolgálja - az ország távolabbi szegletéből érkezők számára is. Tóth Janka a családjával érkezett: "Mi Békés megyéből jöttünk ide nyaralni, szerencsére pont a gyenesdiási bornapokon vehetünk itt részt. Már egy pár bolt megkóstoltunk, és nagyon finomak, nagyon jó itt a társaság, mindenki, úgyhogy nagyon jól érezzük magunkat."

A bornapok nemcsak a borokról szól, hanem sok kulturális és szórakoztató programot is kínál a látogatóknak. Gál Lajos polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntőtte a résztvevőket. A megnyitót követően a borlovagrend és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete kóstolta meg a borházak kínálatát. Boncföldi-Laczi Viktória friss tagja az egyesületnek. Így vélekedett: "A finom borokat és a pezsgőt nagyon szeretem - ételekben is, meg külön fogyasztással is. Szeretném ennek a történetét, illetve, hogy milyen helyről származnak, ezt szeretném megtudni, úgyhogy végül is ezért választottam. Kedves ismerőseim hívtak el, és nagyon megtetszett, nagyon jó a csapat."

Az eseményre tíz helyi és térségi borászat települt ki. A jól bevált fajták mellett újdonságokat is hoztak. Bezericsné Németh Andrea elmondta: "A kínálatunk viszonylag állandó, tehát vannak olyan sztenderd tételek, amik nem hagyhatók ki: a helyi fajták, olaszrizling és cserszegi fűszeres is, és ezekből, ami újabb, az a gyöngyöző tételek: a Szexi Irsai, a Szexi Rozé."

A vasárnap estig tartó fesztivál zenés műsorokkal, koncertekkel, egyéb színes programokkal várja az érdeklődőket. "A hétvége kínálatára is jellemző a műfaji sokszínűség: a folkpoptól az alternatív rockon át a karibi dallamok és ritmusok is megjelennek, a ska műfaj is megjelenik a kínálatban. A program második felének az egyik legnagyobb nevű fellépője a Lóci játszik zenekar - mondta el Szabó Zsolt Szilveszter, a rendezvény szervezője.

A helyi ételek és ínycsiklandó falatok, valamint a grill- és halkészítmények széles választéka mellett az egyre népszerűbb street food kínálat is várja a borbarátokat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. júl. 14. péntek 16:41 | Gyenesdiás
A bornapokon nem csak finom nedűk, hanem színes programok, koncertek várják a közönséget.
| 2022. júl. 15. péntek 19:02 | Gyenesdiás
Négy napon át zalai borok, jó programok várják az érdeklődőket a Gyenesdiási Bornapokon.
| 2022. júl. 15. péntek 16:16 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gál Lajos, Gyenesdiás polgármester.
| 2021. júl. 16. péntek 13:57 | Gyenesdiás
A 22. bornapokon kitelepülők, koncertek várják a közönséget egészen vasárnapig.
| 2020. júl. 10. péntek 17:05 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.