Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
2018. ápr. 17. kedd | Hévíz
Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
A konyhafőnökök együttműködésének erősítése volt a célja a 13 séf elnevezésű programnak. A Hotel Bonvital konyhafőnöke fogalmazta meg az ötletet, hogy a környékbeli szállodák séfjei közösen főzzenek. Ennek eredménye volt az a hatfogásos vacsora, amelyet pénteken tálaltak fel a meghívottaknak Hévízen.

Fűszeres pászkát is készítettek a gyöngytyúkhúsos leveshez Hévízen. Ezen kívül folyami rák, vadnyúl, tokhal és bárány is terítékre került a 13 helyi és környékbeli konyhafőnök vacsoráján. A program ötlete Farkas Bálint fejében fogalmazódott meg. A vacsora célja, hogy a különféle hotelek és éttermek konyhafőnökei megismerjék egymást, és egy szoros együttműködés alakuljon ki közöttük. A vacsorán az elmúlt időszak trendjeinek megfelelően a résztvevők csak az étkek főbb alapanyagairól tájékozódhattak a menükártyákról.

„Az elképzelés az volt, hogy Zala megye, Balaton régió, és, hogy ne menüket írogassunk egymásnak, hanem én, mint az első szervező – és ezt majd mindig a következő házigazda megírja, hogy mi az, amiből alakuljon az előétel, a főétel, a desszert. Erre a párosok, a séfpárosok kitalálnak valamit, elhozzák, mi ezt lepróbáltuk, le fogjuk próbálni a további alkalmakkor is, kritizáljuk, mérlegelünk, javítunk rajta, elhagyunk belőle valamit.” - tájékoztatott a "13 séf válaszol" ötletgazdája.

Az első séfvacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont, ahol többek között szállodaigazgatók, városi elöljárók és a séfek családjai is részt vettek. A hat fogásos menüt párokban készítették a séfek, a vacsora sikere azonban mindannyiuk érdeme volt. A tervek szerint minden séfvacsorának lesz egy díszvendége, az első alkalommal a választás Zámbó Tiborra, az egyik hévízi szálloda vendéglátás igazgatójára esett, aki méltatta is a séfeket.

„Én mindegyik szakember előtt kalapot emelek, mert tényleg a szakmának a csúcsát képviselik a maguk módján. Még hogyha nem is verik a mellüket, és nem is ismerik őket annyira, de ezek az emberek hihetetlen munkát végeznek. Higgyék el, hogy egy olyan négy csillagos vagy négy és fél csillagos szállodában 400-450 főre folyamatosan, egy 97-98%-os megelégedettségi indexszel a vendégek részéről, a konyha és egyéb által megelégedett vendéget tapasztalni nem egyszerű dolog.” - emelte ki a program díszvendége.

A vacsoravendégek a konyhában zajló munkát is nyomon követhették egy kivetítő segítségével, a halfogás elkészítésének titkát azonban testközelből is elleshették. A Brix Bisztró teraszán ugyanis a séfek grillezték a tokhalat, és a tányérra kerülő kreációt is a vendégek szeme láttára alkották meg. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a programból, így az este végén a következő vendéglátót is kisorsolták.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2023. ápr. 14. péntek 16:31 | Hévíz
Játékos, interaktív bemutatón népszerűsítik a szakács szakmát.
| 2023. ápr. 3. hétfő 17:26 | Keszthely
Szárnyasból-, halból- és marhából készült ételek is kerültek a vendégek asztalára.
| 2022. már. 21. hétfő 13:12 | Hévíz
Különleges gasztronómiai élményt kínált a 106 szerencsés vendég.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Badacsonytomaj
A Balatoni Szövetség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is aláírt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.