Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Alsópáhokon főzött a 13 séf
2025. ápr. 8. kedd | Alsópáhok
Alsópáhokon főzött a 13 séf
Ismét főzött a 13 séf, ezúttal a Kolping Hotel adott otthont a rendezvénynek. A hét éve együttműködő társaság azt a menüsort készítette el, ami koncepciójában eltért a korábbi örömfőzések kínálatától. Ezúttal is környékbeli termelők alapanyagait használták a finomságokhoz. A nagy érdeklődés miatt két napon át főztek együtt a hotel konyhájában.

Nagy volt a sürgés-forgás Alsópáhokon a Kolping Hotel konyhájában. Újra együtt főzött a 13 séf. Jól látható volt az együttműködés, a csapatmunka. A gasztroélet kiválóságai gyorsan készítették a fogásokat. A 2018-ban indult, -mára kedveltté vált- gasztroprogramon ezúttal változtattak."A házigazda mindig kitalálja, hogy mit szeretne megjeleníteni,ilyenkor ő a kapitány. Ő forgatja a kormányrudat a hajónkon és ő találja ki a menüsort. Ő találja ki az alapanyagokat, ő találja ki a párokat és ő dirigál.  Végigpróbáltunk mindent. Volt alapanyag koncepció, volt egy korszak, volt egy elgondolás, volt egy eszme. Most pedig visszakanyarodunk az eszméhez, mert mióta egyesület vagyunk és a három hitvallásunk egy fedél alá kerül. Ez pedig az örömfőzést végzünk bent a konyhán,viszont támogatjuk a tanulók, az utánpótlás nevelésben részt veszünk,. Elég jelentősen. Illetve a helyi termelőkkel való szorosabb együttműködést tűztük ki célunkká."- adott tájékoztatást Farkas Bálint konyhafőnök-helyettes.

A mesterszakácsok elképzelése megvalósult. Munkájukat segítették a tanulók. Volt, aki önkéntesként érkezett a látványos programra és vállalta a konyhában a ráosztott feladatokat. a zalaegerszegi fiú tudatosan készül a pályára."Az iskolában kaptam tudomást, hogy el lehet jönni. Egyből úgy gondoltam, hogy eljövök, mivel a 13 séftől azért lehet mit tanulni és tegnap is voltam, ma is itt vagyok. Tegnap is jól éreztem magamat, ma is jól érzem magamat." - mondta Tímár Bence a ZSzC Báthory István Technikum tanulója.

Gyors tempóban készültek a finomabbnál finomabb, látványos ételek.  Zöldsaláta, töltött káposzta halleves,kacsamell, csirkemell tökmaggal. Burgundi marha  pisztáciával. A gálavacsora sorát  a mangóból és maracujából készült desszert zárta .A helyi termelőkkel kialakított jó kapcsolat eredményeképpen, a tőlük beszerzett alapanyagokat használták fel a főzéshez.

"Nagyon jól össze tudunk kooperálni, úgyhogy azt kapjuk, amit kérünk. Ők már tudják az igényeinket. Így már sokkal könnyebb az életünk. Specifikusan meg tudjuk kapni, hogy mire van szükségünk. Úgyhogy flottul megy. Flottul megy."- mondta Szűcs Attila mesterszakács.

A termelők is bemutatkoztak termékeikkel Alsópáhokon, a vacsora előtt. Örültek a meghívásnak."Több mint tíz éve gyártunk sajtot. Saját tejből. Saját teheneket fejünk,saját tejből készítjük. A feleségem készíti Különböző ízesítéssel.."- nyilatkozott Sebestyén Zsolt termelő.

A gálavacsora helyszínén, a vendégek  a sommeliertől rövid ismertetést is kaptak a vacsorához ajánlott italokról. Azt követően kezdődött el az elegáns vacsora  a gondosan megtervezett több fogásos menüvel, amit a fiatalok segítségével szolgáltak fel az asztaloknál.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2023. ápr. 14. péntek 16:31 | Hévíz
Játékos, interaktív bemutatón népszerűsítik a szakács szakmát.
| 2023. ápr. 3. hétfő 17:26 | Keszthely
Szárnyasból-, halból- és marhából készült ételek is kerültek a vendégek asztalára.
| 2022. már. 21. hétfő 13:12 | Hévíz
Különleges gasztronómiai élményt kínált a 106 szerencsés vendég.
| 2018. ápr. 17. kedd 13:46 | Hévíz
A hagyományteremtő céllal szervezett program célja a séfek közötti együttműködés erősítése volt.
XI. Évfolyam 7. Szám
Megjelenés: 2025. április 11.
11:21
Forgószínpad
11:49
Göcsej Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
18:30
Természetvédelem határok nélkül
18:56
BMM
19:00
Híradó
19:15
19:45
Diagnózis
20:15
BMM
20:18
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.