Nagy volt a sürgés-forgás Alsópáhokon a Kolping Hotel konyhájában. Újra együtt főzött a 13 séf. Jól látható volt az együttműködés, a csapatmunka. A gasztroélet kiválóságai gyorsan készítették a fogásokat. A 2018-ban indult, -mára kedveltté vált- gasztroprogramon ezúttal változtattak."A házigazda mindig kitalálja, hogy mit szeretne megjeleníteni,ilyenkor ő a kapitány. Ő forgatja a kormányrudat a hajónkon és ő találja ki a menüsort. Ő találja ki az alapanyagokat, ő találja ki a párokat és ő dirigál. Végigpróbáltunk mindent. Volt alapanyag koncepció, volt egy korszak, volt egy elgondolás, volt egy eszme. Most pedig visszakanyarodunk az eszméhez, mert mióta egyesület vagyunk és a három hitvallásunk egy fedél alá kerül. Ez pedig az örömfőzést végzünk bent a konyhán,viszont támogatjuk a tanulók, az utánpótlás nevelésben részt veszünk,. Elég jelentősen. Illetve a helyi termelőkkel való szorosabb együttműködést tűztük ki célunkká."- adott tájékoztatást Farkas Bálint konyhafőnök-helyettes.
A mesterszakácsok elképzelése megvalósult. Munkájukat segítették a tanulók. Volt, aki önkéntesként érkezett a látványos programra és vállalta a konyhában a ráosztott feladatokat. a zalaegerszegi fiú tudatosan készül a pályára."Az iskolában kaptam tudomást, hogy el lehet jönni. Egyből úgy gondoltam, hogy eljövök, mivel a 13 séftől azért lehet mit tanulni és tegnap is voltam, ma is itt vagyok. Tegnap is jól éreztem magamat, ma is jól érzem magamat." - mondta Tímár Bence a ZSzC Báthory István Technikum tanulója.
Gyors tempóban készültek a finomabbnál finomabb, látványos ételek. Zöldsaláta, töltött káposzta halleves,kacsamell, csirkemell tökmaggal. Burgundi marha pisztáciával. A gálavacsora sorát a mangóból és maracujából készült desszert zárta .A helyi termelőkkel kialakított jó kapcsolat eredményeképpen, a tőlük beszerzett alapanyagokat használták fel a főzéshez.
"Nagyon jól össze tudunk kooperálni, úgyhogy azt kapjuk, amit kérünk. Ők már tudják az igényeinket. Így már sokkal könnyebb az életünk. Specifikusan meg tudjuk kapni, hogy mire van szükségünk. Úgyhogy flottul megy. Flottul megy."- mondta Szűcs Attila mesterszakács.
A termelők is bemutatkoztak termékeikkel Alsópáhokon, a vacsora előtt. Örültek a meghívásnak."Több mint tíz éve gyártunk sajtot. Saját tejből. Saját teheneket fejünk,saját tejből készítjük. A feleségem készíti Különböző ízesítéssel.."- nyilatkozott Sebestyén Zsolt termelő.
A gálavacsora helyszínén, a vendégek a sommeliertől rövid ismertetést is kaptak a vacsorához ajánlott italokról. Azt követően kezdődött el az elegáns vacsora a gondosan megtervezett több fogásos menüvel, amit a fiatalok segítségével szolgáltak fel az asztaloknál.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió