Forradalmi módon készült a gulyásleves, a cigánypecsenye és a rétes is. A 13 séf minden alkalommal a házigazda által megadott téma szerint főz. Nagy kihívás volt Tóthné Matil Alexa számára, hogy a 11. rendezvényre olyan koncepciót és alapanyagokat vázoljon fel, mely méltó a hévízi és környékbeli konyhafőnökökből álló csapat hírnevéhez.
„Az jutott eszembe, hogy mivel március 19-én van a rendezvény és március 15-én volt a nemzeti ünnepünk, hogy legyen a témánk a magyarság. Úgy építettük fel az ételeket, hogy a fiúk tradicionális magyar ételeket kaptak témának és azokat kellett forradalmasítva elkészíteni, tehát teljesen hagyományos ételeket készítenek egy új köntösben, az íz viszont ugyanaz marad” - nyilatkozta Hotel Európa fit Hévíz séf helyettese.
Az új köntösnek köszönhető, hogy például a cigánypecsenye nem klopfolt húsból, hanem egészben, 10 órán keresztül sült tarjából készült. A forradalmasítás itt a fekete fokhagyma használata volt. Desszertnek rétes és madártej készült. A túrós, tökös és mákos édesség egyáltalán nem a megszokott formában került a tányérra. A nemzeti trikolorban pompázó kreáció és a többi fogás is meglepetés volt a vendégeknek.
„Nagyon jól érezzük magunkat, ez a gasztronómiai est egy hatalmas nagy élményt nyújt számunkra, amin részt tudunk itt venni. Rendszeresen el szoktunk jönni” - mondta a vendégek közt helyet foglaló Andrási György.
Amekkora lendülettel kezdődött, úgy folytatódik most a 13 séf. A járvány miatti kihagyás sem szegte a konyhafőnökök kedvét. Az együttműködés eredménye nem csak egy különleges, hatfogásos vacsora. A séfek tapasztalatot cserélnek, ami a mindennapi munkájukat segíti.
Farkas Bálint, a 13 séf alapítója: „Megváltoztunk abból a szempontból, hogy ajánljuk a másik éttermet a vendégeinknek. amikor nem nálunk akar – akár a szállodában, akár az étteremben – étkezni, akkor ajánljuk a többit. Ez az egyik, a másik az, hogy inkább segítjük a másikat, akár alapanyagban, akár emberben, akár szakmai tudásban és inkább barátok vagyunk és összefogunk. Úgy is el lehet képzelni minket, hogy a 13 séf megfogja egymás kezét és mint egy kör megyünk tovább.”
A 13 séf egyik erőssége a sokszínűség. A házias ízeket kínáló éttermek mellett ötcsillagos szálloda konyhafőnöke is gazdagítja a formációt. A séfek legközelebb október 15-én, a Hotel Panorámában adnak vacsoraestet.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV