Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Forradalmi menüsort készített a 13 séf
2022. már. 21. hétfő | Hévíz
Forradalmi menüsort készített a 13 séf
A konyhafőnökök különleges gasztronómiai élményt kínáltak legújabb, hévízi vacsoraestjükön. 106 szerencsés vendéget érhetett a meglepetés, hiszen a klasszikus ízek, szokatlan formában kerültek a tányérra.

Forradalmi módon készült a gulyásleves, a cigánypecsenye és a rétes is. A 13 séf minden alkalommal a házigazda által megadott téma szerint főz. Nagy kihívás volt Tóthné Matil Alexa számára, hogy a 11. rendezvényre olyan koncepciót és alapanyagokat vázoljon fel, mely méltó a hévízi és környékbeli konyhafőnökökből álló csapat hírnevéhez.

„Az jutott eszembe, hogy mivel március 19-én van a rendezvény és március 15-én volt a nemzeti ünnepünk, hogy legyen a témánk a magyarság. Úgy építettük fel az ételeket, hogy a fiúk tradicionális magyar ételeket kaptak témának és azokat kellett forradalmasítva elkészíteni, tehát teljesen hagyományos ételeket készítenek egy új köntösben, az íz viszont ugyanaz marad” - nyilatkozta Hotel Európa fit Hévíz séf helyettese. 

Az új köntösnek köszönhető, hogy például a cigánypecsenye nem klopfolt húsból, hanem egészben, 10 órán keresztül sült tarjából készült. A forradalmasítás itt a fekete fokhagyma használata volt. Desszertnek rétes és madártej készült. A túrós, tökös és mákos édesség egyáltalán nem a megszokott formában került a tányérra. A nemzeti trikolorban pompázó kreáció és a többi fogás is meglepetés volt a vendégeknek.

„Nagyon jól érezzük magunkat, ez a gasztronómiai est egy hatalmas nagy élményt nyújt számunkra, amin részt tudunk itt venni. Rendszeresen el szoktunk jönni” - mondta a vendégek közt helyet foglaló Andrási György. 

Amekkora lendülettel kezdődött, úgy folytatódik most a 13 séf. A járvány miatti kihagyás sem szegte a konyhafőnökök kedvét. Az együttműködés eredménye nem csak egy különleges, hatfogásos vacsora. A séfek tapasztalatot cserélnek, ami a mindennapi munkájukat segíti. 

Farkas Bálint, a 13 séf alapítója: „Megváltoztunk abból a szempontból, hogy ajánljuk a másik éttermet a vendégeinknek. amikor nem nálunk akar – akár a szállodában, akár az étteremben – étkezni, akkor ajánljuk a többit. Ez az egyik, a másik az, hogy inkább segítjük a másikat, akár alapanyagban, akár emberben, akár szakmai tudásban és inkább barátok vagyunk és összefogunk. Úgy is el lehet képzelni minket, hogy a 13 séf megfogja egymás kezét és mint egy kör megyünk tovább.” 

A 13 séf egyik erőssége a sokszínűség. A házias ízeket kínáló éttermek mellett ötcsillagos szálloda konyhafőnöke is gazdagítja a formációt. A séfek legközelebb október 15-én, a Hotel Panorámában adnak vacsoraestet. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2023. ápr. 14. péntek 16:31 | Hévíz
Játékos, interaktív bemutatón népszerűsítik a szakács szakmát.
| 2023. ápr. 3. hétfő 17:26 | Keszthely
Szárnyasból-, halból- és marhából készült ételek is kerültek a vendégek asztalára.
| 2018. ápr. 17. kedd 13:46 | Hévíz
A hagyományteremtő céllal szervezett program célja a séfek közötti együttműködés erősítése volt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.