Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Füstölt pontyos szendvics az év strandétele
2017. aug. 15. kedd | Keszthely
Füstölt pontyos szendvics az év strandétele
Másodszor hozta el egy keszthelyi bisztró az Év strandétel verseny fődíját. A Palettának idén a Pulled Ponty szendviccsel sikerült győzedelmeskednie, de jól szerepelt a Városi strandon tavaly megnyílt Vitorlás Bisztró is. A Balatoni Kör által szervezett megmérettetés célja a vendéglátós szakemberek tudásának elismerése mellett a balatoni alapanyagok népszerűsítése.

A Pulled Ponty Szendvicset készítik a Paletta Bisztróban. A helyben füstölt ponttyal, zöldfűszeres nemesbüki ordával és hagymával töltött bagel február óta gazdagítja a bisztró kínálatát, és nagyon népszerű a vendégek körében. Idén ennek a szendvicsnek sikerült győzedelmeskedni a Balatoni Kör által megszervezett Év strandétele versenyen.

„Az elképzelésünk az volt, hogy a New York Bagel mintájára egy nagyon egyszerű, hideg szendvics jöjjön létre, , amelyet bármely napszakban, bárhol, bármikor, bárki tud fogyasztani. Szerencsésen leteszteltük Budapesten februárban  a Töltött Hold fesztiválon, ahol gyerekektől az idősekig nagyon szívesen ették, fogyasztották az emberek.” - mondta Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa.

A Balatoni Kör 2015-ben rendezte meg először az Év strandétele versenyt, mely szorosan kapcsolódik  a szervezet beach foodot népszerűsítő kampányához. A megmérettetésre előválogatás után kerülhetnek be az északi és a déli parton található strandbisztrók. A feltételek között szerepel többek között az, hogy a nevezett étel friss, helyi alapanyagokból készüljön, gyorsan elkészíthető legyen és természetesen szerepeljen a vendéglátóhely étlapján.

„Nagyon fontos nekünk, hogy legyen benne egy balatoni csavar is. Azt nagyon szeretjük, ha a helyi alapanyagok mellett van egy ilyen kis fricska. Több ilyen is volt, például a fenyvesi Tortizza, az is egy ilyen pizza-tortilla. Tehát ilyen népszerű nemzetközi sztenderdeknek adunk egy helyi csavart, és ez szerintem egy jó irány, és ha valami kis balatonit is beleviszünk, az még jobb.” - hívta fel a figyelmet Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője.

Keszthelyről idén ketten is indultak a versenyen, a Paletta mellett a tavaly nyílt Vitorlás Bisztró is megmérette magát. Ők egy könnyed, nyári levessel indultak, amelynek az alapját a saját szedésű marcali eper adta. Ehhez jött még egy forró túrógombóc és eperszósz, a kreációt pedig friss eperszemek, menta és virágdekoráció teszi teljessé.

„Ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolnák az emberek. Tavaly nyitásra mi megálmodtuk ezt az eperkrémlevest túrógombóccal, mert számunkra ez jelenti a nyarat, meg amit mindenki szeret. Az epernek a frissessége, a túrónak az üdesége a mi fejünkben a párommal úgy állt össze, hogy ebből egy leves lesz igazából. Felkerült a tavalyi étlapra, és ez volt a sláger, a tavalyi nyárnak a slágere.” - emelte ki Frank Noémi, a Vitorlás Bisztró tulajdonosa.

Az idei versenyen rendkívül erős volt a mezőny, és leginkább a szendvicsek domináltak. A keszthelyi bisztrókban természetesen továbbra is lehet kóstolni a zsűrizett étkeket, a szervezők pedig jövőre is várják a kreatív, és helyi alapanyagokból készülő strandételeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                     

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2017. máj. 23. kedd 12:23 | Keszthely
Megnyitották a fröccsszezont a Balatoni Kör tagjai.
| 2017. már. 28. kedd 15:14 | Keszthely
Különleges dödöllét és tócsnit is kóstolhattak a résztvevők az első D-Napokon a Paletta Bisztróban.
| 2023. jan. 3. kedd 14:07 | Keszthely
A Balatoni Kör bor és gasztronómiai programja két napig vendégeskedett Keszthelyen.
| 2016. dec. 6. kedd 17:13 | Balaton
A kezdeményező Balatoni Kör szerint ez figyelmet és védelmet jelenthet a tónak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.