Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Dödöllés hétvége
2017. már. 28. kedd | Keszthely
Dödöllés hétvége
Füstölt burgonyás dödölle, gyümölcsszószos tócsni és mustárhabos burgonyakrémleves. Ezekkel a finomságokkal is várták az érdeklődőket a Paletta Bisztróba, az első D-Napokra. A rendezvény célja a helyi burgonya népszerűsítése, és egy jó hangulatú gasztropiknik megszervezése. A két napos program nagy népszerűségnek örvendett a helyiek és a környékbeliek körében is.

Készül a nyúlszalonnás dödölle a Paletta Bisztróban. A Balaton parti étterem dödölle napjain az érdeklődők finomabbnál finomabb krumplis ételeket kóstolhattak. Balatonfüredről és Balatonfenyvesről is érkeztek vendéglátók különleges finomságokkal, a Georgikon Kar Burgonyakutatási Intézetének munkatársai is főztek, sőt, egy gasztrobusz is várta a vendégeket. A verőfényes napsütésben mindenki nagyon jól érezte magát, és élvezettel kóstolták a krumplis ételeket.                       

„Én ettem egy kis rakott krumplit is, az is nagyon jó volt, főleg, hogyha jól emlékszem, szarvasszalámival volt. Kitűnő, a dödölle meg pláne.” - mondta egy érdeklődő, Fischer Béla.

A szakácsok igyekeztek a hagyományos ízek mellé különleges fogásokat is becsempészni. Így a résztvevők kóstolhattak dödöllét bangkoki módra, gyömbérrel és chilliszósszal, de volt tejfölös-medvehagymás dödölle és vörösboros gyümölcsszószos tócsni is. Az ételek kivétel nélkül keszthelyi nemesítésű burgonyából készültek. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a krumpli sokszínűségére, és népszerűsítsék a helyi termékeket.                                  

„Az volt az alapgondolatunk, hogy a modern gasztronómiában egy picit elhanyagolt alapanyag a burgonya, és én ezzel nem teljesen értek egyet, ugyanis azt gondolom, hogy egy olyan alapanyag, amit nagyon attraktívan fel lehet használni. Törekedni kell arra, hogy az ember regionális alapanyagot használjon, és megtaláljon egy ideális egyensúlyt hagyomány és innováció között. Ez volt az alapgondolata az apropója a D-Napoknak, az első, dödölle köré szervezett gasztropiknikünknek.  Nem utolsó sorban azért is, hiszen keszthelyiek vagyunk, itt található a Georgikon, Európa legrégebbi mezőgazdasági egyeteme.” - tájékoztatott a Paletta Bisztró tulajdonosa, Bezerics Dániel.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik körében nagy sikert aratott az ugrálóvár, sőt a bátrabbakat egy simogatható boci is várta. Az első D-Napok nagyon népszerű volt nemcsak a keszthelyiek, hanem a környékbeliek körében is. A Paletta Bisztró vezetősége szeretne hagyományt teremteni a programból, így tervezik, hogy jövőre is megszervezik a dödöllés hétvégét.               

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ismét megtartották a burgonyafajta bemutatót.
| 2023. jún. 29. csütörtök 15:09 | Keszthely
21. alkalommal várták a termelőket a Georgikon hagyományos fajtabemutatójára.
| 2023. ápr. 26. szerda 16:12 | Várvölgy
A magasabb összeg ellenére az emelkedés azonban csökkent a tavalyi értékekhez képest.
| 2022. szep. 20. kedd 17:34 | Gyenesdiás
Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a burgonyát népszerűsítő rendezvényt Gyenesdiáson.
| 2022. júl. 1. péntek 16:49 | Keszthely
A legújabb eszközöket és technológiákat ismertették a 20. fajtabemutató napon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.