A fröccsé volt a főszerep hétvégén a Paletta Bisztróban. A Balatoni Kör tagjai idén már hagyományosan egy óriásfröccsöt készítettek. A jó hangulatú italkészítés után, a hatalmas pohárból körbekínálták a rendezvény szervezőit és a vendégeket is. A programon szó esett arról, mi is a jó fröccs titka.
„Először is jó bor, esetünkben BalatonBor, ami az első igazi régiós terméke a Balatonnak, és a tavalyi évben a Balatoni Körnek egy hosszú-hosszú munkája után, vagy munkája gyümölcseként jött létre. Idén már a második évjáratot kóstolhatjuk belőle. Kell hozzá jó szóda, sok jó fej ember, jó környezet, hogy az ember ki is tudja élvezni, és szerencsére nekünk ezt mind megadja a Balaton.” - mondta Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa.
A Balatoni Kör évek óta dolgozik azon, hogy a Balatonra jellemző lángos és hekk mellett változatos és színvonalas strandétel kínáljanak a bisztrók a vendégeknek. Megalakulásuk óta számos strandétterem csatlakozott hozzájuk, és vállalta a színvonalas és kreatív vendéglátást. A hétvégi programon a Paletta Bisztróval közösen egy bor májusfát is felállítottak, tisztelegve ezzel a Balaton előtt.
„Közös szerelmünknek, a Balatonnak állítjuk. Májusfát a kedvesének, vagy a szerelmének szokott állítani az ember, és itt a BalatonBorral fogjuk feldíszíteni, és kikötőben lévén egy faárbocra fogjuk felhúzni, és ez lesz a kis bor májusfánk.” - tájékoztatott Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője.
A Balaton parti étterem két héttel a balatoni szezonnyitó előtt köszöntötte a fröccsszezon kezdetét. A szeles idő sem riasztotta el a vendégeket, sokan borozgattak a parton. A fröccs a szódásszifon feltalálása óta a nyarak egyik alapitala, talán nincs is olyan vendéglátóhely hazánkban, ahol ne rendelhetne a vendég egy hosszúlépést.
Regman Karola - Keszthelyi TV