Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bormájusfa és óriásfröccs
2017. máj. 23. kedd | Keszthely
Bormájusfa és óriásfröccs
Megnyílt a fröccsszezon a Balatonon. A Paletta Bisztró bor májusfa állítással és óriás fröccsel várta a vendégeket a hétvégén, de a parti starndbisztrók legújabb ételkülönlegességei is bemutatkoztak. A Balatoni Kör idén is elkészítette a BalatonBort, ezt is meg lehetett kóstolni a keszthelyi kikötőnél.

A fröccsé volt a főszerep hétvégén a Paletta Bisztróban. A Balatoni Kör tagjai idén már hagyományosan egy óriásfröccsöt készítettek. A jó hangulatú italkészítés után, a hatalmas pohárból körbekínálták a rendezvény szervezőit és a vendégeket is. A programon szó esett arról, mi is a jó fröccs titka.     

„Először is jó bor, esetünkben BalatonBor, ami az első igazi régiós terméke a Balatonnak, és a tavalyi évben a Balatoni Körnek egy hosszú-hosszú munkája után, vagy munkája gyümölcseként jött létre. Idén már a második évjáratot kóstolhatjuk belőle. Kell hozzá jó szóda, sok jó fej ember, jó környezet, hogy az ember ki is tudja élvezni, és szerencsére nekünk ezt mind megadja a Balaton.” - mondta Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa.

A Balatoni Kör évek óta dolgozik azon, hogy a Balatonra jellemző lángos és hekk mellett változatos és színvonalas strandétel kínáljanak a bisztrók a vendégeknek. Megalakulásuk óta számos strandétterem csatlakozott hozzájuk, és vállalta a színvonalas és kreatív vendéglátást. A hétvégi programon a Paletta Bisztróval közösen egy bor májusfát is felállítottak, tisztelegve ezzel a Balaton előtt.

„Közös szerelmünknek, a Balatonnak állítjuk. Májusfát a kedvesének, vagy a szerelmének szokott állítani az ember, és itt a BalatonBorral fogjuk feldíszíteni, és kikötőben lévén egy faárbocra fogjuk felhúzni, és ez lesz a kis bor májusfánk.” - tájékoztatott Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője.

A Balaton parti étterem két héttel a balatoni szezonnyitó előtt köszöntötte a fröccsszezon kezdetét. A szeles idő sem riasztotta el a vendégeket, sokan borozgattak a parton. A fröccs a szódásszifon feltalálása óta a nyarak egyik alapitala, talán nincs is olyan vendéglátóhely hazánkban, ahol ne rendelhetne a vendég egy hosszúlépést.         

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2016. júl. 22. péntek 16:58 | Balatongyörök
Újra a bor a főszereplő a Balaton partján
| 2015. aug. 4. kedd 07:31 | Balatongyörök
Egy év híján húsz éve töretlen a sikere a Balaton Minigolf Kupának Balatongyörökön.
| 2013. júl. 9. kedd 07:52 | Cserszegtomaj
Megfakadtak a hordók, és kicsusszantak a borosüvegek dugói Cserszegtomajon.
| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is látássérült tandemesek tekerték körbe a Balatont.
| 2024. aug. 14. szerda 19:15 | Keszthely
Minimálisan, de emelkedett tavaly a horgászfogások mennyisége országosan.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.