+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lejárt a tartósbérlet
2023. január 18. szerda 17:18 - Balatongyörök
Lejárt a tartósbérlet
Lejárt a Jüngling Zoltán Közösségi Ház tartós bérlete. Újra az egyházközség hasznosíthatja a balatongyöröki épületet. A közösségi térként és Tourinform-irodaként működő egykori paplak számos balatongyöröki rendezvény helyszíne volt. Az egyházközség még tervezi, hogy miként használják az épületet.

A Jüngling Zoltán Közösségi Ház az elmúlt másfél évtizedben közösségi térként működött és itt volt a község Tourinform irodája. Az épületet 15 éve újította fel az önkormányzat és az egyházközség. A település erőfeszítéseiért cserébe 15 évig tartós bérletben használhatták az épületet. 2022. december végén a megállapodás lejárt. Az idei évtől minden eseménynek és programnak a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont.

Villányi Éva, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár vezetője: „Az a nagyterem, ahol most állunk, tulajdonképpen ez ad helyet a szakköri foglalkozásoknak. A Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából több szakkörünk is zajlik párhuzamosan, például van bútorfestés, mézeskalács készítés, gyertyaöntés, illetve tovább folytatjuk most, februári kezdéssel a tavalyi évben elkezdett kosárfonást is. De itt vannak a különféle mozgásos tevékenységek, most leköltözött a gyermek aerobic foglalkozás, ezt leszámítva minden egyéb közösségi foglalkozásnak, összejövetelnek, programnak ez ad helyet.”

A művelődési ház látszólag nagy épület, de helyiségeinek száma korlátozott. A vezetésnek most nagy kihívás, hogy minden esemény megvalósulhasson. A szakkörök és foglalkozások nyárig működnek, utána a Györöki Nyári Tárlat és a Kultúrmorzsázó programjainak lesz a színtere az épület.  A Jüngling Zoltán Közösségi Ház 1928-ben épült. Balatongyörök egykori plébánosának nevét viseli az intézmény. Parókiának épült, de ÁFÉSZ iroda is volt itt. Az ezredforduló idejére az elhanyagolt épület életveszélyessé vált, de a györöki lokálpatrióták fáradozásai megmentették a pusztulástól a neoklasszicista épületet.

Az egyházközség számba veszi a lehetőségeket, hogyan tudná hasznosítani ezt az épületet. Amennyiben szükséges átalakítás, szeretnék mihamarabb elkészíteni a terveket és még az idei évben megvalósítani a kivitelezést.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus