Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megkezdődött a strandszezon!
Megkezdődött a strandszezon!
Megkezdődött a strandszezon. A zalai partszakasz községei idén is kiváló strandokkal várják a fürdőzőket. Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök strandjai is magas színvonalúak, amit különböző minősítések is alátámasztanak. Az üzemeltető önkormányzatok idén saját erőből, több kisebb fejlesztést hajtottak végre. Egyedül Vonyarcvashegyen nem drágultak a belépőjegyek, mindenhol jelentős kedvezményt nyújtanak a családoknak, de van ahol a térségben élőknek, vagy épp a nyaralótulajdonosoknak olcsóbb a fürdőzés.

Gyenesdiás strandjai évek óta népszerűek, elsősorban a családok körében. A családbarát szolgáltatások továbbra is élnek. Sok strandoló, többek között Petrovics Máté és családja is kifejezetten ezért választja ezt a helyet. 


„Idén Gyenesdiást választottuk nyaralási célpontnak. Tavaly a déli parton voltunk, idén Gyenesdiáson foglaltunk szállást, és úgy gondoltuk, hogy ez a strand kisgyerekeseknek tökéletes. Szuperek a játékok, tökéletesek a homokozók, úgyhogy nagyon szuper hely.”

Mikusi-Pálfi Dóra és családja a környéken lakik, nem csak emiatt választották a gyenesdiási strandot, hanem kifejezetten olyan helyet kerestek, ahol a felnőttek és gyermekek is teljes mértékben kikapcsolódhatnak.

„Mi egyébként most vagyunk itt először úgy, hogy fürdeni is szeretnénk, mert a múltkor már bokáig bementünk, de akkor még nagyon nyár eleje volt és még nem is volt olyan az időjárás, úgyhogy most fogjuk tesztelni, de egyébként egyértelmű volt, hogy ide jövünk, mert itt van a legnagyobb játszótér, úgyhogy abszolút babás strand.”

Infláció alatti mértékben, 13,5 százalékkal emelték a belépőjegyek árát. A családoknak, bejelentkezett iskolai csoportoknak és a térségben élőknek továbbra is kedvezményeket nyújtanak. A tavalyi Kék Hullám Zászló strandminősítésen a Diási Játékstrand és a Gyenesi Lidóstrand is egyaránt öt csillagot kapott. 

Vonyarcvashegy strandján nem emelték a belépőárakat és továbbra is jelentős családi kedvezményeket nyújtanak. Újdonság, hogy a nyaralótulajdonosoknak és családtagjaiknak is kedvezményes bérletet kínálnak. Az üzemeltető önkormányzat célja, hogy a korábbi évek magas színvonalát és a vállalkozóbarát szemléletét megtartsa.

„A tavalyi szezon, az a végére azért hálistennek jól sikerült, az idei szezon még sajnos az időjárás ugye nincs velünk, de hát majd kiderül. Még nagyon az elején vagyunk. Fel vagyunk készülve, úgyhogy várjuk, hogy mi lesz.” - árulta el Méhes Gábor, büfétulajdonos.

A Kék Hullám Zászló strandminősítésen ez a fürdőhely kapta tavaly a legtöbb pontot és elsőként érdemelték ki az első Vízparti strandok védjegyet a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Idén új játszótéri elemeket telepítettek és négy évszakos vizesblokkot építettek.

A balatongyöröki Községi strand az egyik legszebb panorámájú fürdőhely a magyar tengernél. Ápolt zöldfelületekkel és rendezett partszakasszal nyitottak meg június 1-jén. A családoknak és az aktív kikapcsolódást keresőknek is ideális a strand, melyet minden évben a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjaznak.

„Péterfáról érkeztünk, Szombathely mellett egy kisebb település. Szüleimmel, illetve testvéremmel érkeztem, kisgyerekkorom óta járunk erre a strandra, régen persze egészen más volt, lebegő stég is volt, más büfék, de attól függetlenül, hogy mennyit változott, nagyon szeretjük. Egy hatalmas terület tényleg, és hát a kilátás is gyönyörű, és kedvesek az emberek, tehát a büfésekkel többnyire jóban vagyunk.” - mondta el Barilovits Ádám.


A hétközi belépőjegyek 1200-ról 1300 forintra emelkedtek Balatongyörökön, a hétvégi ticket szintén 100 forinttal lett drágább, a gyerekjegy ára nem emelkedett.

 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
Kiváló a Zala vármegyei természetes fürdőhelyek vízminősége – derül ki a Kormányhivatal sajtóközleményéből.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.