Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Biztonság és turizmus
2024. máj. 21. kedd | Balatongyörök
Biztonság és turizmus
Pünkösdkor hagyományosan a tó megkoszorúzásával nyitották meg a balatongyöröki szezont. A szobafoglalások már most bizakodásra adnak okot, már csak jó időjárásra van szükség. Idén lett 25 éves a település rendőrőrse is, amivel kapcsolatosan át adták át a Balatongyörökért-díjakat emlékérmeket is.

35 éve elevenítette fel az évadnyitókon Balatongyörök a Balaton megkoszorúzásának hagyományát, amely szokásról régebbi írások tanúskodnak. A helyi lakosok ezzel és az ünnepléssel a tiszteletüket fejezik ki a tó felé, hiszen ha a Balaton nem lenne, nem lehetne vendéglátásról sem beszélni. Az előjelek eredményes évadra utalnak. 


Én azt gondolom, hogy nagyon szerencsés település Balatongyörök, hiszen a turisztika, ami meghatározza a település mindennapjait, évről évre egyre szebb mutatókat hoz a település életében. Ez így volt tavaly is, és bízunk benne, hogy az idei év is nagyon jó lesz, az előjelek azok jók. A szobafoglalások a vendéglátók részéről úgy néz ki, hogy elég magasak. Én bízom benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, a település felkészült a szezonra. Én úgy gondolom, hogy egy jó nyár előtt állunk.” - nyilatkozta Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

 A ünnepi hangulatra a pünkösd mellett több esemény is okot adott. A Balatongyöröki Rendőrőrsöt 25 éve alapították.  Balatongyörökért emléklapot kapott az őrs két dolgozója.


1989 novemberében szereltem fel a készenléti rendőrség elődjéhez, onnan kerültem át Zala megyébe 1992-ben. A balatongyöröki őrs megnyitójáig a keszthelyi kapitányságon szolgáltam és immár 25 éve itt vagyok Balatongyörökön járőr parancsnoki beosztásban. Kötődöm a faluhoz sok szállal, családi ágon, édesanyám balatongyöröki volt, nagyszüleim itt éltek, tehát mindenképpen szerettem volna ide kerülni amikor az őrs megalakult, szerencsére sikerült is, remélem a nyugdíjamat is itt élem majd meg.” - emlékezett vissza Verhás Szilárd, a balatongyöröki rendőrörs járőr parancsnoka.

Verhás Szilárd mellett Kassai Miklós körzeti megbízott csoportvezető vehette át állhatatos munkájáért az elismerést a településtől.


 „Részünkről hatalmas megtiszteltetés a dolog, hiszen én már 28 éve dolgozom itt a Keszthely Rendőrkapitányságon, és azon belül ezen a területen. 1999-ben átadásra került a balatongyöröki rendőrőrs, ami hatalmas segítség volt a térség közbiztonságának és abban az évben mi is idekerültünk az őrsnek a szárnyai alá, itt teljesítünk azóta is szolgálatot.”

A ’90-es években erős társadalmi igény hívta életre többek között a Balatongyöröki Rendőrőrsöt is. Ennek oka első sorban nem a bűnelkövetések számának mértéke, hanem az üdülőhely népszerűsége és keresettsége volt.


„Egy úgynevezett törzsporgram indult be a rendőrségen. Számos rendőrőrssel gyarapodott Zala vármegye is és ezek közé tartozik Balatongyörök is. A helyi rendőrőrs 3 település biztonságáért felel, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök.”

Dr. Vereckei Csaba, Zala vármegyei rendőrfőkapitány továbbá kifejtette, a cél akkor is, és most is ugyanaz. Akik pihenni jönnek, azok biztonságban érezzék magukat, hiszen hogyha elégedetten távoznak a Balaton üdülésük után, akkor valószínűleg vissza is fognak jönni. 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 18. szerda 19:15 | Balatonőszöd
Nem szezonhosszabbításra, hanem elkülönülő szezonokra van szükség a Balatonnál.
| 2024. szep. 5. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Megkezdődött a vadászati évad.
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
A Gyenesdiási Lidóstrandon állítottak emléket a település egykori ikonikus alakjának.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.