+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kóstold körbe a Festetics-kastélyban
2023. január 3. kedd 14:07 - Keszthely
Kóstold körbe a Festetics-kastélyban
A gasztronómiáé volt a főszerep két napon át a Festetics-kastély parkjában. A Balatoni Kör nagysikerű rendezvénye, a Kóstold körbe! ismét Keszthelyre érkezett. Az érdeklődők különleges étkekkel és válogatott borokkal találkozhattak az év utolsó napjaiban. A program a téli Balaton népszerűsítését is megcélozta.

BBQ oldalas, szarvaspörkölt és rántott hús is terítéken volt Keszthelyen. Az ételek különlegességét nem csak a helyszín, hanem elkészítési módjuk és fűszerezésük adta. A kastélyparkban a Balatoni Kör tagjai vonultak fel, akik két napon át örvendeztették meg a vendégeket a főztjükkel. A programra több településről is érkeztek érdeklődők.           

„Most kíváncsiak voltunk erre a szép kis keszthelyi környezetre. Már olvastuk, hogy lesz majd ez a bor és az ételeknek a kóstolója, és erre érkeztünk.” - mondta egy résztvevő, Móger József.

A Balatoni Kör egy kiadványban is felsorolja azokat az éttermeket, borászatokat, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni a Balaton körül. Később elindították a Kóstold Körbe rendezvénysorozatot, amelyen nem csak helyi, hanem más tó környéki vendéglátók kínálata is elérhető. A tagok is nagyon szeretik a programot, hiszen fontosnak tartják, hogy télen is népszerűsítsék a magyar tengert.

„Évről évre azért ez a gondolat egyre jobban érik be. Nem mondom, hogy nincs szükség még munkára, meg sok befektetésre időben, és tényleg ilyen programokban, hogy minél inkább népszerűsítsük a téli Balatont, de azért évről évre érződik, hogy a vendégek egyre inkább tudják már, vagy eljutott a tudatukig, hogy ez működik.” - emelte ki Nagy-Golyán Nikoletta strandbisztró tulajdonos.

A bor és a gasztronómia mellett zenei csemegékkel is szolgáltak a szervezők. A sátor alatt népszerű hazai és külföldi slágerek csendültek fel. Sokan kóstolták a válogatott borokat és pezsgőket is. A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítse a hazai ételeket és italokat, és olyan válogatást kínáljon a vendégeknek, amellyel máshol nem találkozhatnak.          

„Egyrészről saját magunk számára is egy találkozási pont, és a körtagok örömmel jönnek, és örömmel töltenek el egy-két napot együtt. Másrészről pedig természetesen vendégeket is várunk, illetve szeretnénk kihasználni ezeknek az eseményeknek azt az erejét is, hogy meg tudjuk mutatni, hogy közösen tudunk rendezvényeket és programokat létrehozni, és ezáltal promotálni az egész éves Balaton koncepciót, hogy ilyenkor is nagyon sok egység, szolgáltató várja a vendégeket a tó körül.” - tájékoztatott Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Az eseményt a Balatoni Kör tagjainak közös koccintása zárta. Ez is jelképezi azt az összefogást, amely célul tűzte ki, hogy a magyar tengert együttes erővel tegyék még vonzóbbá a vendégek körében.         

Regman Karola - Keszthelyi TV             

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus