Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kóstold körbe a Festetics-kastélyban
2023. jan. 3. kedd | Keszthely
Kóstold körbe a Festetics-kastélyban
A gasztronómiáé volt a főszerep két napon át a Festetics-kastély parkjában. A Balatoni Kör nagysikerű rendezvénye, a Kóstold körbe! ismét Keszthelyre érkezett. Az érdeklődők különleges étkekkel és válogatott borokkal találkozhattak az év utolsó napjaiban. A program a téli Balaton népszerűsítését is megcélozta.

BBQ oldalas, szarvaspörkölt és rántott hús is terítéken volt Keszthelyen. Az ételek különlegességét nem csak a helyszín, hanem elkészítési módjuk és fűszerezésük adta. A kastélyparkban a Balatoni Kör tagjai vonultak fel, akik két napon át örvendeztették meg a vendégeket a főztjükkel. A programra több településről is érkeztek érdeklődők.           

„Most kíváncsiak voltunk erre a szép kis keszthelyi környezetre. Már olvastuk, hogy lesz majd ez a bor és az ételeknek a kóstolója, és erre érkeztünk.” - mondta egy résztvevő, Móger József.

A Balatoni Kör egy kiadványban is felsorolja azokat az éttermeket, borászatokat, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni a Balaton körül. Később elindították a Kóstold Körbe rendezvénysorozatot, amelyen nem csak helyi, hanem más tó környéki vendéglátók kínálata is elérhető. A tagok is nagyon szeretik a programot, hiszen fontosnak tartják, hogy télen is népszerűsítsék a magyar tengert.

„Évről évre azért ez a gondolat egyre jobban érik be. Nem mondom, hogy nincs szükség még munkára, meg sok befektetésre időben, és tényleg ilyen programokban, hogy minél inkább népszerűsítsük a téli Balatont, de azért évről évre érződik, hogy a vendégek egyre inkább tudják már, vagy eljutott a tudatukig, hogy ez működik.” - emelte ki Nagy-Golyán Nikoletta strandbisztró tulajdonos.

A bor és a gasztronómia mellett zenei csemegékkel is szolgáltak a szervezők. A sátor alatt népszerű hazai és külföldi slágerek csendültek fel. Sokan kóstolták a válogatott borokat és pezsgőket is. A rendezvény kiemelt célja, hogy népszerűsítse a hazai ételeket és italokat, és olyan válogatást kínáljon a vendégeknek, amellyel máshol nem találkozhatnak.          

„Egyrészről saját magunk számára is egy találkozási pont, és a körtagok örömmel jönnek, és örömmel töltenek el egy-két napot együtt. Másrészről pedig természetesen vendégeket is várunk, illetve szeretnénk kihasználni ezeknek az eseményeknek azt az erejét is, hogy meg tudjuk mutatni, hogy közösen tudunk rendezvényeket és programokat létrehozni, és ezáltal promotálni az egész éves Balaton koncepciót, hogy ilyenkor is nagyon sok egység, szolgáltató várja a vendégeket a tó körül.” - tájékoztatott Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Az eseményt a Balatoni Kör tagjainak közös koccintása zárta. Ez is jelképezi azt az összefogást, amely célul tűzte ki, hogy a magyar tengert együttes erővel tegyék még vonzóbbá a vendégek körében.         

Regman Karola - Keszthelyi TV             

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2017. aug. 15. kedd 08:22 | Keszthely
Keszthelyről két bisztró is indult a Balatoni Kör megmérettetésén.
| 2016. dec. 6. kedd 17:13 | Balaton
A kezdeményező Balatoni Kör szerint ez figyelmet és védelmet jelenthet a tónak.
| 2016. jún. 20. hétfő 16:03 | Balatongyörök
Tóba futással és a magyar tenger körbekoccintásával nyitották meg a strandszezont.
| 2014. dec. 15. hétfő 16:17 | Keszthely
Egy összbalatoni összefogást kíván megjeleníteni a borokon keresztül a Luca napján megnyitott borbisztró
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.