Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Gasztro évadnyitót tartottak a Balatonnál
2025. már. 27. csütörtök | Tihany
Gasztro évadnyitót tartottak a Balatonnál
Első alkalommal rendezett Gasztro Évadnyitót a Balatoni Kör. A régiós összefogást erősítő egyesület jelképesen és hagyományteremtő szándékkal megterítette a Balaton asztalát a várható 2025-ös turisztikai kínálattal.

Borokkal, sajtokkal, pálinkával, szalámival és pékáruval terítették meg a Balaton asztalát. A Balatoni Kör új jelmondatát is illusztrálták: „a Balaton a mi asztalunk”. Az évadban várható komplett kínálatot jelenítették meg vizuálisan. 

„Ezt szeretnénk megmutatni, hogy mi itt vagyunk és van bőségesen választék. Azt gondolom, hogy a ma itt lévő vendéglátós partnerek ezekből tudnak bőségesen válogatni és reméljük, hogy minél több vendéglátó egységben megjelennek majd az asztalon is ezek a termékek” - mondta Somogy TV-nek Pach Gábor, a Balatoni Kör elnöke. 

Még egy rendezvényen sem jelent meg együtt ilyen sok balatoni vendéglátós. A közös bennük, hogy hisznek a négyévszakos Balatonban. Több mint 1500 olyan szolgáltató van a térségben, aki egész évben nyitva van. A VisitBalaton365 ügyvezetője, Princzinger Péter szerint, ha nincs szolgáltatás és jó minőségű termék, nem jön ide a vendég: „Ez gyakorlatilag egy szakmai találkozó, azok között a vállalkozók között, akik hisznek a négyévszakos Balatonban. Akik hisznek abban, hogy jó minőségű szolgáltatásokkal ide lehet vonzani több, jobb vásárlóerejű vendéget. Ez rendkívül fontos, ugyanis ezek a vállalkozók arra jöttek rá, hogy a siker kulcsa az összefogás, az együttműködés, a közös programok és közös termékek fejlesztése. Ebben óriási potenciál rejtőzik.”

A Balatoni Kör a Rizling Generációval közösen bemutatta az idei BalatonBorokat. Ez az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon.18 pincészet nedűit válogatták be idén, szigorú kritériumok alapján döntöttek a bírálók.

„Egy ilyen zártkörű kóstolón dőlnek el ezek a borok, hogy bekerülnek. Azt nézzük, hogy mennyire gyümölcsös, mennyire friss, mennyire fajtajelleges és nem 1-100, vagy 1-10 pontig bíráljuk, hanem egy origo-rendszerben nézzük meg ezek a borokat: Van a 0, a tökéletes, az origó és van ettől felfelé: +1, +2, +3, meg -1, -2, -3” - nyilatkozta Dobosi Győző borász, a a BalatonBor program egyik kezdeményezője.

A március 25-én megtartott rendezvény összességében egyfajta mini Balaton expo volt, mely szintén hagyományteremtő jelleggel a balatoni vendéglátósokat is megszólította. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. szep. 24. kedd 17:19 | Keszthely
Vásári és street food ételekkel, valamint zenei programokkal várták két napon át az érdeklődőket.
| 2017. jún. 16. péntek 12:25 | Keszthely
Több mint tíz település részvételével rendezik szombaton a balatoni összetartozás napját.
| 2015. szep. 28. hétfő 16:31 | Gyenesdiás
A helyi termékek, a borok és a gasztronómia áll a Balatoni Kurzusok őszi rendezvényeinek középpontjában.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2023. jan. 3. kedd 14:07 | Keszthely
A Balatoni Kör bor és gasztronómiai programja két napig vendégeskedett Keszthelyen.
XI. Évfolyam 5. Szám
Megjelenés: 2025. március 14.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Természetvédelem határok nélkül
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita Tv
09:00
09:30
Természetvédelem határok nélkül
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.