+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 365 nap odafigyelés
2017. október 2. hétfő 15:56 - Cserszegtomaj
365 nap odafigyelés
Mintegy kettőszáz fő hatvan év felettit köszöntöttek Cserszegtomajon vasárnap. Október elseje az idősek világnapja, hagyomány, hogy a nagyközségben ilyenkor vendégül látják és műsorral is kedveskednek a hatvan év felettieknek. A rendezvényen elhangzott, az önkormányzat nem csak a világnapon, hanem az év minden napján odafigyel szépkorú lakóira.

Az önkormányzat által biztosított kisbusszal is jöhettek a vendégek az idősek napi rendezvényre. Két jármű, előre meghatározott útvonalakon és időpontokban vette fel az utasokat.

A tornacsarnokban harmonikaszó fogadta az időseket. Mintegy kettőszáz főt hívtak meg a rendezvényre. Nagyon szívesen jönnek a 60 év felettiek a település hagyományos programjára. A nóta, a társaság és vendéglátás mindig jókedvre deríti a szépkorúakat.

„Azt akarom és szeretném, hogy még…hát ugyan már most 72 vagyok, tehát nem hetvenkedek, hogy lassan már nyolcvankodok. S a nyolcvanat szeretném ugyanilyen szép színűen megélni” - nyilatkozta a vendégek közt helyet foglaló Enyingi Imréné. 

Cserszegtomaj lakossága mára meghaladja a 3100 főt. Az országos tendencia itt is érvényes, jelentős az idősek aránya. Az önkormányzat a jól működő szociális rendszerrel, az Aranykorúak Nyugdíjas Klubjával és a széles programkínálat révén is igyekszik sokat tenni az idősebb generációért. Tavaly a Zala Megyei Közgyűlés „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjjal is elismerte Cserszegtomajt. 

Bartha Gábor, polgármester: „Nagyon nagy izgalommal készültünk erre a mai napra, hiszen ez egy nemzetközileg meghatározott ünnep. Abban bízok, hogy Cserszegtomajon nem csak ezen az egy napon vannak az idősek köszöntve, nem csak egy napon vannak a figyelem középpontjába. Ezzel a biztos tudattal vágtunk neki ennek az ünnepnek. Természetesen örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk, hogy ma itt együtt lehetünk, de ez egy 365 napos odafigyelés.”

Az idősek napján nem csak muzsikával, hanem finom ebéddel is várták a vendégeket. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ma hazánkban több 2,3 millió az idősek, azaz a 60 év felettiek száma, a világon pedig körülbelül 600 millióra becsülik a létszámukat – számuk 2025-re akár meg is duplázódhat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó