Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Farsangoltak az idősotthonban
2024. feb. 9. péntek | Keszthely
Farsangoltak az idősotthonban
Vidám farsangi mulatságot tartottak csütörtökön az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában Keszthelyen. A lakók többsége jelmezbe bújt, pillangó, rendőr és indián is bemutatkozott. Az idősek mindig aktívan bekapcsolódnak a jeles napokhoz, alkalmakhoz köthető programokba.

A jelmezesek felvonulásával vette kezdetét a mulatság. Az Idősek Otthonában hisznek abban, hogy a különböző programok, kirándulások összekovácsolják a lakókat. A lakók nagy örömmel fogadták maskarába bújt társaikat. Az intézménynek nagyon sok jelmeze van, amelyeket az évek során gyűjtöttek össze, ezekből válogattak az ünnepségre. Az Idősek Otthonában fontosnak tartják, hogy rendszeresen tartsanak különböző összejöveteleket, hiszen a szépkorúak is szívesen mulatnak.

„A lányok kértek rája az irodában az Éváék, aztán azért mondom, hogy egy kicsit földobom magamat, hogy egy kicsit jókedvem legyen. Azért próbáltam felöltözködni.” - mondta egy lakó, Krámli Béláné.

A farsang egyik fénypontja a tombolasorsolás. Az idősek mindig nagy izgalommal várják, hogy kinek kedvez a szerencse. Az otthon dolgozói igyekeznek olyan jelképes ajándékokat válogatni, amelyeknek örülnek a lakók. Csokoládé, cukorka, sör és dekorációs tárgyak is gazdára találtak. Fődíjként két ajándékcsomagot sorsoltak ki. Az Idősek Otthonának munkatársai igyekeznek megszépíteni a szépkorúak napjait, ezért szerveznek időről időre különböző rendezvényeket.

„Hagyomány már nálunk, hogy minden tavasz elején, tél végén farsangi mulatságot rendezünk. Fánkot eszünk, borozgatunk és jó muzsikára táncolunk. Nyilván a farsanghoz hozzátartozik, hogy beöltözünk, úgyhogy amint látszik, én is beöltöztem, de minden kollégám beöltözött, és a lakóink is nagyon sokan mondták azt, hogy nagyon szívesen beöltöznek.” - tájékoztatott Királyné Domaházi Csilla, az ESZI Idősek Otthona intézményvezetője.

A farsangról nem hiányozhatott a muzsika sem, ezúttal is Katona József harmonikázott. Az idősek táncra is perdültek az ismert dallamokra. Az eseményen részt vett Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere, aki nagy örömmel mulatott az idősekkel.

„Az időjárás szerint már tavasz van, de dátum szerint még nem, de szeretnénk elűzni a telet. Nem csak a  hétvégén tartandó karneválunkkal, nem csak a gyerekeknek, óvodásoknak, iskolásoknak, de az időseknek is kijár az, hogy a  farsangot megüljék. Ahogyan láthatjuk, sokan éltek a beöltözés lehetőségével.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A farsangi mulatság legnépszerűbb mozzanata a baracklekváros szalagos fánk felszolgálása volt. Emellett természetesen innivalóval is kedveskedtek az időseknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztálya rendhagyó ünnepe
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők a Keszthelyi Városi Karneválon.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
A Kis Szent Teréz Plébánia farsangi bálján befolyt bevételből a fiataloknak szerveznek lelki programokat.
| 2024. feb. 7. szerda 16:44 | Keszthely
Maskarába öltöztek és kiszebábot is égettek a csöppségek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.