Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Szépkorú Szombat
2023. nov. 28. kedd | Gyenesdiás
Szépkorú Szombat
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában. A programon többek között a helyi dalárda kápráztatta el a közönséget. A kulturális események mellett finom falatokkal is várták a szépkorúakat, ezúttal is disznótorossal. Az alkalmon a legidősebb gyenesdiásiakat külön köszöntötték.

A településen már hagyomány, hogy ezen az eseményen külön köszöntik a legidősebb lakókat. Zugonyi József 1936-ban született és 1986 óta és a településen. Itt építették meg a családi házukat, alakították ki személyes környezetünket, és azóta itt érzi jól magát. Mint fogalmazott,  ezen a helyen lelt otthonra.

„Szeretek Gyenesdiáson élni, és szeretnék még egy jó 10 évet itt élni még!”

A Gyenesdiási Dalárda kettős szerepben vett részt a rendezvényen: Egyrészt idősekként a rendezvény vendégei voltak, másrészt előadásukkal színesítették a programkínálatot. A Gyenesdiási Dalárda vezetője, Pékné Orbán Julianna Ilona szerint rendkívül fontos a szépkorúak támogatása ezen a településen is, mint mindenhol. A dalárdának a művészeti tevékenység mellett az a célja, hogy biztosítson egy olyan közösséget, ami összetartja az embereket.

„Mindig az a leglélekemelőbb, amikor a saját közösségeinkkel össze tudunk jönni, mint ez a mai nap is, hisz itt mindenki ismeri egymást. Nemcsak ismeri, hanem össze is dolgozik a rendezvényeken, ez egy óriási csapatmunka, és mondhatom azt, hogy a dalárda sikere nagyban függ attól, hogy rendkívül jó Gyenesdiás vezetősége, ami a civil szervezeteket, mindenféle közösségeket támogatja, a kéréseiket mindig meghallgatja.”

Az önkormányzat minden évben lelkesedéssel szervezi meg ezt az ünnepséget, tisztelettel gondolva azokra, akiknek köszönhető Gyenesdiás múltja és jelene.

„Örülünk egymásnak, szeretettel vagyunk egymás felé, és ez egyfajta kultúrát is feltételez minden egyes gyenesdiási tekintetében, akik tősgyökeresek, vagy azok akik ideköltöztek hozzánk. És hogyha ezt így vesszük, akkor úgy érzem, hogy mindez kötelez bennünket, hogy az önkormányzat az idősek előtti tisztelgését minden esztendőben kifejezze, és ez a tisztelet ne csak egy napról szóljon, hanem egy egész esztendőről.” nyilatkozta Gál Lajos, a település polgármestere.

Gyenesdiáson  minden évben még az adventi időszak előtt,  Katalin, vagy András napján rendezik meg a szépkorúakat összefogó programot.

„Nagyon büszke lehetek rá, az önkormányzat nagyon tiszteletben tartja a nyugdíjasokat, az öregeket mindenben segíti, és az öregek napját ilyen nagyon finom disznótorossal ünnepeljük meg az idősek napját” mesélte Keresztes József, aki 15 éve felel az ételért.

A rendezvényen közel 200-an vettek részt. Az ünnepség mögé számos segítő is felsorakozott, de helyi vállalkozások is támogatták a programot.

Pelikán Péter - Keszthely TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2024. jan. 15. hétfő 16:14 | Gyenesdiás
Hadifogoly levelekből nyílt kiállítás Gyenesdiáson.
| 2023. dec. 5. kedd 19:09 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
| 2023. nov. 27. hétfő 15:47 | Gyenesdiás
Csodával határos módon az épületben tartózkodó idős nő túlélte az esetet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.