+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Építőipari ágazati fórum
2022. május 25. szerda 19:04 - Keszthely
Építőipari ágazati fórum
Legfőbb cél, javítani a szakképzésben az oktatás eredményességét és minőségét”- hangzott el a Keszthelyi Építőipari Ágazati Központban tartott fórumon. A szakmai tanácskozáson tájékoztatást kaptak az oktatásban és a gyakorlati képzésben érintett partnerek a képzőközpontok működéséről, a duális képzés tapasztalatairól is.

A szakképzés rendszerének erősödésével új lehetőségek, ágazati központok jöttek létre, amelyek segítik az intézmények vállalati kapcsolatait megerősítését a gyakorlati képzés területén, egyben fontos célként tűzték ki, hogy javítsák az iskolák infrastruktúráját és a gyengébb képességű tanulók felzárkóztatását.  A két éve alakult Keszthelyi Építőipari Ágazati Központban az építőipar szakmái iránt érdeklődő tanulóknak összetett képzést biztosítanak.

"Együtt van az elmélet a gyakorlattal. Tehát nem válik külön-külön az intézményi elméleti, gyakorlati képzés, hanem egy helyen, egy időben is történhet. Ezenkívül nagyon nagy előnye, ennek a képzésnek az, hogy össze tudjuk vonni ezeket az időszakokat. Tömbösíteni tudjuk a képzést és akár három hétig tudunk egy produktív munkát csinálni. Projekt alapon, elejétől a végéig. S utána tartjuk meg az elméleti foglalkozást."- adott tájékoztatást Papp Sándor, a Keszthelyi Építőipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Keszthelyi ágazati központban tartott szakmai fórumon az Építőipari Ágazati Készségtanács elnöke, Tóth Istvánné a szakképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztéséről és korszerűsítéséről, a munkaerő-piaci igények és a képzési kínálat összehangolásáról beszélt.A keszthelyi képzőközpont szerepét az oktatásban és a gazdaságban a Zala megyei kamara képviselője, Düh Sándor fogalmazta meg."Ez egy rendkívül figyelemreméltó képzőközpontot hoztak létre a Papp Sándor úrék. Számunkra az volt meglepő a kamara részéről és nagy örömmel fogadtuk, hogy öt vállalkozás, relatív konkurenciái egymásnak és  létrehozták ezt az ágazati képzőközpontot az építőiparban ahol nagyon nagy szükség van a munkaerőre, mert nagy a munkaerőhiány."

A tanulók intézményi képzését gyakorlati képzéssel kiegészítő duális képzés jól megvalósítható a képzőközpontokban. Így az oklevél megszerzésével tapasztalt szakemberek kerülnek ki a munka világába.

Az ágazati képzőközpontokban korszerűen felszerelt  tanműhelyekben az eszközöket szakképzési centrum és a résztvevő vállalkozások közösen biztosítják. Megfelelő infrastruktúrával, jól képzett szakemberekkel készítik fel a diákokat az eredményes munkára.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

"A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának és az összes területi kamarának alapvető célja, hogy a munkaerőpiac igényeit kiszolgálva, olyan szakember pótlást tervezzen és biztosítson a vállalkozások részére, amelyek hosszútávon minőségi szakembereket fognak a piacra kibocsátani.- mondta Vörös- Gubicza Zsanett.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus