Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Együtt imádkozták a rózsafüzért
2022. okt. 19. szerda | Keszthely
Együtt imádkozták a rózsafüzért
2005 óta, október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Az elmúlt években hazánk számos településén csatlakoztak az eseményhez. Keszthelyen a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban imádkoztak a Szűzanyához. A közös imádságon jelen volt a Veszprémi Főegyházmegye főpásztora, Dr. Udvardy György is.

A keszthelyi Ranolder János katolikus iskola diákjai vezették azt a közös imádságot. Az oktatási intézmény minden tanulója jelen volt a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban. Együtt imádkozták a rózsafüzért fél órán át."én nagyon fontosnak tartom, hogy imádkozzunk. Az iskolában is a tízórai szünetekben, főleg októberben szoktunk imádkozni egy tanár segítségével. Szerintem nagyon jó dolog, hogy közösen imádkoztunk ma is és nagyon feltöltött lelkileg."- mondta el  Varga Vivien az iskola tanulója.

Az iskola már korábban csatlakozott az „Egymillió gyermek együtt imádkozik a békéért és az egységért” elnevezésű közös imádsághoz. A kezdeményezés 2005-ben venezuelai keresztény közösségekből indult. "Immár ötödik alkalommal veszünk ebben részt, én úgy gondolom katolikus iskolaként magától értetődő, hogy ebben részt vesz mind a 170 gyermekünk, közel 30 fős pedagógus közösségünk. Még a technikai dolgozók is. Az ilyen imaláncok eleve úgy szerveződnek, hogy minél többen vesznek részt, annál jobb és minél többen vesznek részt, annál jobb egy ilyen nagy közösséghez csatlakozni."- adott tájékoztatást Őry Gábor Igazgató.

Az elmúlt 17 évben nagyon sok közösség, lelkiségi mozgalom és katolikus iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. A közös imádságra mindig októberben, a Szűzanya és a rózsafüzér hónapjában kerül sor.

"A gyermekek imája mindig kedves az Úr előtt, ugyanakkor a gyermekek imára nevelése egy kiemelt feladata az egyháznak. Kiemelt feladata a katekézisnek is. Ezért ez a két cél találkozik. Különösen aktuális most az imádság, hiszen nem csak általában a békéért imádkozunk, nem is általában az ember szívében lévő békéért – bár innen indul ki minden jó és minden rossz -  hanem közvetlenül érint bennünket az a háborús helyzet, ami követlen szomszédságunkban van. "- mondta Dr. Udvardy György, veszprémi érsek.

A Szentolvasó az Evangélium rövid összefoglalása, amiben a Miatyánkat és az Üdvözlégyet  a gyerekek és tanáraik váltakozva mondták el  a békéért.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
| 2021. okt. 18. hétfő 15:07 | Keszthely
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
| 2019. okt. 21. hétfő 15:46 | Keszthely
Az intézmény az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" mozgalomhoz csatlakozott.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
A református templom imatermében imádkoztak az ökumenikus világimanapon.
| 2023. jan. 19. csütörtök 15:36 | Keszthely
Cél, hogy olyan gondolatokat ébresszenek egymásban, melyek erősítik a hitet és az erkölcsi értékrendet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.