Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rózsafüzér az egységért és a békéért
2021. okt. 18. hétfő | Keszthely
Rózsafüzér az egységért és a békéért
A békéért és az egységért imádkozták a rózsafüzért a Ranolder és a Premontrei iskolák diákjai ma reggel. Az intézmények immár harmadik éve csatlakoztak ahhoz a mozgalomhoz, amely 2005-ben indult Venezuelából. A kezdeményezés kiinduló gondolata Pió atyától származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Ranolder iskola közössége harmadik éve csatlakozik a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez. Az eseményen elsősorban a békéért és az egységért imádkoznak világszerte, azonban mindenki megfogalmazza egyéni imaszándékait is.

„Nekem tetszett. Én a családomért szoktam imádkozni, meg a szeretteimért ilyenkor." - mondta Hörcsik Lili, a Ranolder János Római katolikus Általános Iskola diákja.

A diákok már az év elejétől készülnek erre a közösségi eseményre. A pedagógusok az előimádkozók felkészítésében játszanak jelentős szerepet. A közös imádság nem csak liturgikus szempontból fontos, az együttlét az iskola teljes közösségét is összekovácsolja. Az intézmény vezetése számára nem kérdés, hogy minden évben részt vesznek ezen a programon.

„A keresztény értelemben vett közösséggé, tehát Krisztus gyermekeivé válunk az imádságban. Az imádság arról szól, hogy, pontosabban kell is, hogy arról szóljon, hogy nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is gyermeki őszinteséggel és rácsodálkozással forduljanak az Úrhoz.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A szertartáson együtt imádkozott a gyermekekkel Dr. Udvardy György is. A veszprémi érsek elmondta, az egyház fontos feladata megtanítani a gyermekeket imádkozni. Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért elnevezésű eseményt a Vatikán is támogatja. Október 18-án világszerte összegyűlnek a fiatalok, hogy az Úrhoz intézzék kéréseiket és hálát adjanak neki. Az érsek arról beszélt, a rózsafüzér jó alkalom az elmélyülésre.

„Egyszerre meditatív imádság, egyszerre Jézus életének az eseményein elmélkedünk, ugyanakkor egy sodró imádság, ami hitünk középpontja felé vezet bennünket. Egy ilyen imádságban a gyermekek megtapasztalják azt is, mit jelent együtt imádkozni, megtapasztalják ennek az emberi oldalát is, mit jelent kiállni mások elé, vezetni az imádságot vagy együtt mondani másokkal ugyanazt a szöveget.” - emelte ki Dr. Udvardy György veszprémi érsek.

A Ranolder iskola tanulói mellett a Premontrei iskola diákjai is képviselték intézményüket a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 19. csütörtök 14:39 | Keszthely
Idén is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez.
| 2022. okt. 19. szerda 19:03 | Keszthely
Együtt imádkozták a rózsafüzért a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban a Ranolder iskola tanulói.
| 2019. okt. 21. hétfő 15:46 | Keszthely
Az intézmény az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" mozgalomhoz csatlakozott.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
Varga Mihály tartott fórumot Keszthelyen.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.