Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Együtt imádkozott a Ranolder iskola közössége
2023. okt. 19. csütörtök | Keszthely
Együtt imádkozott a Ranolder iskola közössége
Idén is csatlakozott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez a Ranolder iskola. Az intézmény közössége elsősorban a békéért és a családokért imádkozott. Október a rózsafüzér hónapja. A katolikus egyház tagjai ilyenkor minél többször szólítják meg a Szűzanyát ebben a formában.

A Ranolder iskola minden tanulója és tanára, összesen csaknem kettőszázan érkeztek a templomba. Az intézmény évek óta csatlakozik a világszintű kezdeményezéshez. Az akció Venezuelából indult. 2005-ben a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzel foghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. 

„Azért vettem részt ezen az imádságon, hogy béke legyen köztünk, szeretet és hogy béke legyen a világban” - mondta Kiss Ignác tanuló. 

Idén elsősorban a békéért imádkoztak a diákok, különösen az orosz-ukrán és az izraeli háború miatt. Az imalánc kiinduló gondolata Szent Páter Piótól származik, akik azt mondta: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

„Nekem azért fontos ez az egész, mert a családommal is sokszor szoktunk járni templomba és ott is, mise előtt mindig megy a rózsafüzér és együtt imádkozzuk ott is és nekem ez elég sokat jelent” - nyilatkozta Kulcsár Enikő. 

Az imádkozás menetét a rózsafüzér szemei segítik. Meghatározott, hogy a keresztnél, a kis-, illetve a nagy szemeknél melyik imát és hányszor kell elmondani. Az imagyöngyök segítenek az elcsendesedés gyakorlatában, az elmélyült imádkozásban. Október a rózsafüzér hónapja.

Tál Zoltán lelki igazgató: „Mindig itt voltunk a főtéri templomban, becsatlakoztunk ebbe a nagy imaszándékba, mely egy világmissziós imaszándék, imádkozzunk a békéért, a családi élet megszenteléséért. Hálával gondolok, hogy az idei évben is a tanári közösség, igazgató úrral az élen, a diáksereg, sőt még állami iskolából is jöttek gyerekek hitoktatóval, bekapcsolódtak ebbe a nagy imádságba, így hiszem, hogy az imádságunk meghallgatásra talál.” 

A Ranolder iskola közössége fél órán át imádkozta a rózsafüzért. A iskolavezetés szándéka, hogy jövőre is csatlakoznak az imalánchoz.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 19. szerda 19:03 | Keszthely
Együtt imádkozták a rózsafüzért a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban a Ranolder iskola tanulói.
| 2021. okt. 18. hétfő 15:07 | Keszthely
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
| 2019. okt. 21. hétfő 15:46 | Keszthely
Az intézmény az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" mozgalomhoz csatlakozott.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
A református templom imatermében imádkoztak az ökumenikus világimanapon.
| 2023. jan. 19. csütörtök 15:36 | Keszthely
Cél, hogy olyan gondolatokat ébresszenek egymásban, melyek erősítik a hitet és az erkölcsi értékrendet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.