Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több, mint száz érdeklődő volt a VSZK nyílt napján
2022. nov. 17. csütörtök | Keszthely
Több, mint száz érdeklődő volt a VSZK nyílt napján
Nyílt napot rendeztek a keszthelyi VSZK-ban a pályaválasztás előtt álló tanulók részére. Az intézmény egy új szakképzési struktúra szerint dolgozik már kettő esztendeje. Ennek tükrében a klasszikusnak számító cukrász, pincér, vendégtéri szakember és szakács, valamint sport területek jövőbeli szakembereit oktatják. A nyílt nap során étel- és italkóstolóval, szalvéta hajtogatási bemutatóval is kedveskedtek a VSZK-sok.

A pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók, valamint az őket kísérő szülők tájékozódtak a keszthelyi VSZK-ban folyó képzésről. A diákok dolga nem egyszerű: már tizennégy éves koruk előtt gondolkodniuk kell a jövőjükről. Oláh Barbara tanuló így gondolja: "Eddigi ismerőseim, akik ide jártak, nekik nagyon tetszik az iskola, és nagyon szeretnek ide járni. Úgy gondoltam, hogy nekem ez lenne a megfelelő iskola, ahova el tudnák helyezkedni igazából, ilyen szakmákat tanulni. Szerintem ami nagyon hozzám illik, az a szakács, és szeretném majd a jövőben - hogyha én leszek az új szakács igazából az emberek a számára -, hogy úgy menjenek majd ki az étteremből, hogy ez nagyon finom volt, és többször is szeretnének majd ide járni."

A pályaválasztás nem csak a diákok számára nehéz. Éppen ezért sok szülő is a gyermekével tartott a VSZK nyílt napjára. Vilisics Katalin a lányát kísérte el: "Valószínű, hogy azért nagyon nehéz nekik, mert ugye egy megszokott környezetből kiszakítani őket... Ha vége a nyolcadiknak, mindenki elballag, mindenki a szélrózsa irányába elmegy. Hát nem egyszerű - se szülőként, se gyerekként -, elmondhatom a mai világban."

A szakmai bemutató mellett részletes szóbeli tájékozatást is kaphattak az érdeklődők. Az intézmény igazgatója elmondta: a jövő évben az ideihez hasonló képzési szakterületeken várják a diákokat. A cukrász, pincér, vendégtéri szakember, szakács és turisztikai szakmák technikumi képzésben is tanulhatók. "Most már három-négy éve egy új ágazat is megjelent a képzési palettánkon, ez a sportágazat, ott pedig fitness wellness instruktor képzés zajlik, és ide is várjuk a felvételizőket. Ha minden előre megszabott keretlétszámot fel tudunk tölteni, akkor ez közel száz főt jelent a kilencedik évfolyamon" - tette hozzá Fisli István.

A VSZK kiváló kollégiumi elhelyezkedési lehetősége is vonzó lehet a Keszthely környékéről, valamint távolabbról érkező, több mint száz érdeklődő számára. Itt kettőszáznegyven diákot tudnak ingyenesen elszállásolni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.