Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Adventi gyertyagyújtásra gyűltek össze a Helikon Liget Egyesület tagjai
2023. dec. 4. hétfő | Keszthely
Adventi gyertyagyújtásra gyűltek össze a Helikon Liget Egyesület tagjai
A legfontosabb az egymásra figyelés! Erre hívta fel a Helikon Liget Egyesület gyertyagyújtási ünnepsége a figyelmet. A korábbi évekhez hasonlóan, a civil szervezet műsorral egybekötött adventi programján sokan részt vettek a városrészből.

A keszthelyi Helikon Liget Egyesület  hagyományos adventi gyertyagyújtásán a Csány-Szendrey iskola tanulói énekükkel emelték az ünnepi hangulatot. Az egyesület elnöke, Dr. Boldizsár Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Gondolataiban kiemelte, hogy a várakozás idején felerősödik az egymásra figyelés, a gondoskodás. A közösség ereje pedig segít abban, hogy az egyedül élők se legyenek magányosak. "A Helikon Liget Egyesületnek ez egy nagyon régi hagyománya,hogy Advent első vasárnapját, az adventi gyertyagyújtást együtt ünnepeljük. Tizenhárom, tizennégy éve kezdtük és én úgy látom, hogy egyre többen jönnek el a rendezvényeinkre. Sőt most nagyon örültem, hogy olyan embereket is láttam, akik eddig soha nem jelentek meg és elmondták, hogy nagyon szívesen tartoznának az egyesületünkhöz."-adott tájékoztatást Dr. Boldizsár Erzsébet.

Az adventi időszak, Jézus megszületésének várása, az ünnepkör a lelkekben is megerősíti a kötődést, az egymásra való figyelést, az emberek közelségének igényét. Erről Tál Zoltán plébános egy hétköznapi példát említve beszélt. "Az utolsó hittanórán mikor a gyerekek között voltam a harmadikban,egyszer csak odarohannak a gyerekek a hittanóra legelején és egy elkiáltja magát,hogy a semmiből családi ölelés. S erre a tizennyolc ember összerohan körém, mellém és ölelik egymást. S mit hozott ez az ölelés?Ez az egy szem találkozás, holott mindennap hétfőn hétről együtt vannak ezek a gyerekek. Ez az egész óra másként telt el."-emelte ki Tál Zoltán.

Kuti Géza  református esperes örömtelinek nevezte ,hogy  a városrész közössége minden évben  összegyűlik a karácsony előtti időszakban és együtt ünneplik Jézus eljövetelét. A város nevében Vozár Péterné köszöntötte a lakosságot, gondolataiban kiemelve a szép hagyomány ápolásának fontosságát az adventi készülődésben.

"Ez egy  várakozás, ahol egyre felfokozott izgalommal és egyre több munkával várjuk a karácsonyt, hiszen készülünk rá háztartásban, családban is, lélekben is természetesen. Minden évben megkapjuk azt a lehetőséget,hogy egy újat elkezdjünk,várjuk a karácsonyt és a megváltó születését és reméljük, hogy jobbak leszünk. Szebb lesz az életünk a továbbiakban és ennek meg tudunk felelni."- mondta el Vozár Péterné.

A Helikon Liget Egyesület adventi koszorúján az első gyertyát,a hit gyertyáját  egy kislány gyújtotta meg. Az ünnepvárás idején még három alkalommal találkoznak az egyesület tagjai, hogy a közösségi koszorún meggyújtsák a gyertyákat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. nov. 30. csütörtök 17:56 | Keszthely
A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra.
| 2023. ápr. 11. kedd 17:53 | Keszthely
Névadója szobránál koszorúzott a Tájak Korok Múzeumok Egyesület keszthelyi Kőrösi Csoma Sándor Klubja.
| 2022. dec. 12. hétfő 18:40 | Keszthely
A gyertyagyújtáson Honthegyi Zsolt lelkész osztotta meg gondolatait.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.