Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették
2021. okt. 26. kedd | Balatongyörök
A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették
A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették az érdeklődők a Becehegyi bortúrán. A Balatongyöröki Turisztikai Egyesület a nemzeti ünnepen rendezte meg a programot. Összesen 11 pince és vendéglátó egység várta a résztvevőket. A hűvös, őszi idő ellenére is több, mint 300 vendége volt az eseménynek.

Egyenesen Oroszlányból érkezett ez a baráti társaság. A helyi öregfiúk focicsapat néhány tagja a nyári bortúrán járt itt. Annyira megtetszett nekik, hogy egy nagyobb csapattal tértek vissza a Becehegyre. A borok, a hangulat és a szép környezet csábította őket.

„Édes borokat kóstoltam. Azt mondták, hogy az igazi borivó emberek nem isznak olyat, hanem testesebb borokat. Én sajnos nem vagyok igazi borivó ember, de mégis jól érzem magam itt. A szisztéma az pedig teljesen rendszertelen, elindultunk egyik irányból, megyünk és ahol van ilyen megállóhely, mindig megállunk és jól érezzük magunkat” - nyilatkozta Szöllősi Péter. 

Az őszi rendezvényre összesen 11 vendéglátóegység nyitotta meg kapuit. A falu főutcájában, a Szépkilátónál és a hegyben is büfék, pincék várták a vendégeket. Természetesen helyi, becehegyi borokat is kínáltak.

A Becehegyi Szentháromság kápolna környékén négy állomás várta a bortúrázókat. Az idilli környezetben található kápolnától gyönyörű panoráma tárult a vendégek elé. A szervezők célja az volt, hogy aktív kikapcsolódást nyújtva mutassák meg a Balaton őszi arcát és a finom borokat.

Lenner Anita, a Tourinform iroda vezetője: „Szeretik, mert akik itt töltik akár a hosszúhétvégét, akár az őszi szünetet, németajkúak és magyarok is ugyanúgy körbejárják a Becehegyet, nagyon szép ilyenkor is a kilátás a Szépkilátó panorámáját lehet innen is csodálni. Előszeretettel jönnek akár kerékpárral – mint ahogy láthattuk a hátam mögött – vagy gyalogtúrával, ami a Kossuth Lajos utca 64-től, a Tourinform iroda elől indult fél 3-kor. Egy helyi segítőnk kíséri az embereket, kulturális információkat is mond a környékről és ők is feljönnek ide gyalogtúrával.”

A szőlőhegy Simándy József Kossuth-díjas operaénekest is lenyűgözte, a kápolna szomszédságában vásárolt magának szőlőbirtokot. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is állomása volt a Simándy-pince a programnak. A szervezők adatai szerint több mint 300 résztvevője volt a rendezvénynek. A Balatongyöröki Turisztikai Egyesület következő eseménye az Adventi forgatag lesz, melyet december 3-4. között a templom alatti téren rendeznek meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 20. hétfő 16:13 | Balatongyörök
Pályázaton kapta a csemetét a Becehegyért és Paphegyért Egyesület.
| 2023. okt. 31. kedd 16:35 | Balatongyörök
Az idén is megszervezték a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt a Becehegyen.
| 2023. jún. 12. hétfő 14:09 | Balatongyörök
Nagy sikerrel rendezték meg a Nyitott pincék napját Balatongyörökön.
| 2023. jún. 6. kedd 14:28 | Balatongyörök
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
| 2022. dec. 12. hétfő 16:40 | Balatongyörök
Az örömvasárnapi ünnepen koncertre és szeretetvendégségre is várták a látogatókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.