+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették
2021. október 26. kedd 17:20 - Balatongyörök
A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették
A Balaton őszi arcát és a finom borokat is felfedezhették az érdeklődők a Becehegyi bortúrán. A Balatongyöröki Turisztikai Egyesület a nemzeti ünnepen rendezte meg a programot. Összesen 11 pince és vendéglátó egység várta a résztvevőket. A hűvös, őszi idő ellenére is több, mint 300 vendége volt az eseménynek.

Egyenesen Oroszlányból érkezett ez a baráti társaság. A helyi öregfiúk focicsapat néhány tagja a nyári bortúrán járt itt. Annyira megtetszett nekik, hogy egy nagyobb csapattal tértek vissza a Becehegyre. A borok, a hangulat és a szép környezet csábította őket.

„Édes borokat kóstoltam. Azt mondták, hogy az igazi borivó emberek nem isznak olyat, hanem testesebb borokat. Én sajnos nem vagyok igazi borivó ember, de mégis jól érzem magam itt. A szisztéma az pedig teljesen rendszertelen, elindultunk egyik irányból, megyünk és ahol van ilyen megállóhely, mindig megállunk és jól érezzük magunkat” - nyilatkozta Szöllősi Péter. 

Az őszi rendezvényre összesen 11 vendéglátóegység nyitotta meg kapuit. A falu főutcájában, a Szépkilátónál és a hegyben is büfék, pincék várták a vendégeket. Természetesen helyi, becehegyi borokat is kínáltak.

A Becehegyi Szentháromság kápolna környékén négy állomás várta a bortúrázókat. Az idilli környezetben található kápolnától gyönyörű panoráma tárult a vendégek elé. A szervezők célja az volt, hogy aktív kikapcsolódást nyújtva mutassák meg a Balaton őszi arcát és a finom borokat.

Lenner Anita, a Tourinform iroda vezetője: „Szeretik, mert akik itt töltik akár a hosszúhétvégét, akár az őszi szünetet, németajkúak és magyarok is ugyanúgy körbejárják a Becehegyet, nagyon szép ilyenkor is a kilátás a Szépkilátó panorámáját lehet innen is csodálni. Előszeretettel jönnek akár kerékpárral – mint ahogy láthattuk a hátam mögött – vagy gyalogtúrával, ami a Kossuth Lajos utca 64-től, a Tourinform iroda elől indult fél 3-kor. Egy helyi segítőnk kíséri az embereket, kulturális információkat is mond a környékről és ők is feljönnek ide gyalogtúrával.”

A szőlőhegy Simándy József Kossuth-díjas operaénekest is lenyűgözte, a kápolna szomszédságában vásárolt magának szőlőbirtokot. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is állomása volt a Simándy-pince a programnak. A szervezők adatai szerint több mint 300 résztvevője volt a rendezvénynek. A Balatongyöröki Turisztikai Egyesület következő eseménye az Adventi forgatag lesz, melyet december 3-4. között a templom alatti téren rendeznek meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus