Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Bortúrára invitált Balatongyörök
2023. okt. 31. kedd | Balatongyörök
Bortúrára invitált Balatongyörök
Bortúrára várták az érdeklődőket Balatongyörökön. A településen már hagyomány, hogy ősszel kitelepülnek a pincészetek a Becehegyre és legfinomabb nedűikkel várják az érdeklődőket. A program ma már rendkívül népszerű, nemcsak a környékről, hanem távolabbi településekről is érkeznek résztvevők.

Zeneszóval várták a borozókat a pincészetek. A programnak az időjárás is kedvezett, a kora délutáni eső után napsütésben kóstolhatták a finom nedűket az érdeklődők. A bor szorosan hozzátartozik a Balatonhoz, Keszthely környékén is nagyon sokan foglalkoznak szőlőműveléssel. A Becehegyen már csak gazda készít borokat, ők azonban szívesen kínálják nedűiket a közönségnek.  

„Aki egyszer ezt a becei finom levegőt megszagolja, és ezt a panorámát megcsodálja, azt hiszem, hogy minden évben vissza fog jönni. Aki innen lenéz a Balatonra, az tudja, hogy a szíve vissza fogja húzni.” - mondta egy bortermelő, Németh József.

A gasztronómiai program népszerűsége bizonyítja, hogy a Balatonon ősszel is van élet és számos eseménnyel várják az érdeklődőket. A helyi termelők elsősorban az ismert és népszerű borokat – olaszrizlinget, cserszegi fűszerest – kínáltak, de kései szüretelésű és jégbort is lehetett kóstolni. A bortúrán többen vállalták a sétát a Szépkilátótól a Becehegyig, mások a traktor utánfutóján utaztak a pincékhez. Sokan visszatérő vendégei a programnak.

„Én éppen Vonyarcvashegyről jöttem a györöki barátainkhoz, de jöttek még Szombathelyről is barátaink. Én most másodszor vagyok ilyen bortúrán, mert a júniusin is itt voltunk, és akkor is nagyon megtetszett. Most szerencsére jó idő is van hozzá, hogy ezt az őszi bortúrát is megjárjuk. Most az első pincénél járunk éppen, de menni fogunk nyilván tovább és végigkóstoljuk a borokat.” - tette hozzá egy résztvevő, Stangli Imre.

A bortúrán családok és baráti társaságok, fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezték magukat. A délután két órás kezdésre egy maroknyi csapat érkezett meg a Becehegyre, négy óra körül azonban már szép számmal összegyűltek a résztvevők, akik az útjuk során több pincészetnél is megálltak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Balatongyörök
Hét balatongyöröki pincészet kínálta a hétvégén saját, tájjellegű borait a “Tavaszi Becehegyi Bortúra” borkóstoló keretében.
| 2021. jan. 26. kedd 15:50 | Várvölgy
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
| 2020. okt. 27. kedd 15:40 | Balatongyörök
A Nyitott Pincék Napján hat borász várta az érdeklődőket Balatongyörökön.
| 2020. jan. 28. kedd 16:11 | Várvölgy
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:13 | Balatongyörök
Pályázaton kapta a csemetét a Becehegyért és Paphegyért Egyesület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.