+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ünnepeltek az idősek világnapján
2021. október 12. kedd 19:05 - Keszthely
Ünnepeltek az idősek világnapján
Az idősek világnapja alkalmából zenés műsorra és vacsoraestre hívta tagságát szombaton a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A közel 150 főt számláló közösség számára nagy öröm volt, hogy újra személyesen találkozhattak. A vezetés reméli, hogy idén még a névnapi báljukat és a decemberi szeretet ünnepségüket is meg tudják tartani.

Hertelendy Attila, a Hevesi Sándor Színház színművésze szórakoztatta szülővárosában a nyugdíjasokat. Bevonta őket a jól ismert slágerek, operett dalok éneklésébe. Mindannyian az 52 éve alakult Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai, akik rendszeresen találkoznak, közösen vesznek részt programokon. A katonai hagyományok őrzése mellett a legfontosabb számukra a közösség megtartása, egymás segítése. Mozgalmas éveket tudhat maga mögött a klub. Programjukba minden évben beépítik az idősek világnapi ünnepséget is, ami nagy örömet okoz a tagoknak. Ahogy többen fogalmaztak, attól jó a klubélet, ha rendszeres a társasági összejövetel. Különösen érezhető ennek fontossága az elmúlt másfél évben, amikor felértékelődött az emberség és a szeretet.

"Nagyon jól érezzük magunkat, de a klubélet most ebben a COVID-os időszakban sajnos…tavaly semmit nem tudtunk megrendezni. Az idén ez lesz az ötödik rendezvényünk, de ebből is négy szabadtéren volt. Még elvileg az idén – ha engedi a COVID- lesz egy úgynevezett mindenki névnapja bál és decemberben szeretet ünnep."- mondta el a klub elnöke, Szirmai János.

A hangulatos rendezvényen köszöntötték a kerek évfordulós klubtagokat. Legtöbbjük több évtizede tagja már a közösségnek. Szívesen beszéltek az aktív klubéletről, az élményekről és a szeretetről, ami a családban is körbeveszi őket.

"’97-től vagyunk klubtagok. A férjem is katona volt régen, de nyolc éve meghalt. Nagyon sok helyen voltunk mi kirándulni. Mindig elmentünk kirándulni. Mi szerettük jól érezni magunkat. Sajnos ugye eljárt az idő. Nyolcvanhat éves vagyok, 20 éve vagyok klubtag. Most már nem tudok elmenni kirándulni. Csak ha ilyen van, akkor elhoz az unokám. Van három gyerekem, három unokám és már van egy dédunokám is."- mondta Csönge Imréné.

A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubnak közel 150 tagja van. A koronavírus járvány miatt sokan nem vettek részt a zenés vacsoraesten. A jelenlévők számára az idősek világnapi rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy a felgyorsult világunkban, a mindennapi teendők mellett találkozzanak, beszélgessenek, gyűjtsenek sok közös élményt és tervezzék a programokat .

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus