+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre népszerűbbek a különleges kolbászok
2021. január 12. kedd 13:46 - Karmacs
Egyre népszerűbbek a különleges kolbászok
Egyre népszerűbbek a nem hagyományos és kézműves technikával készült kolbászok. A szakemberek szerint az ízvilágot nem csak a fűszerezéssel, hanem az elkészítés módjával is izgalmassá tehetjük. Ozsvárt Gábor karmacsi műhelyében hagyományos és különleges ízesítésű kolbászok is készülnek. A szakember a megszokott ízek mellett nem mindennapi fűszereket is használ, ugyanakkor a sertés mellett marha- és vadhúsból is elkészíti ezt a sokak által kedvelt eledelt.

A tél a disznóvágások, kolbásztöltések időszaka. Ilyenkor sok család dolgozza fel a saját nevelésű vagy vásárolt sertéseket. A kolbász azonban egész évben népszerű étel, és az utóbbi évek trendjei alapján a fogyasztók szívesebben vásárolják a helyi, kézműves termékeket. Ozsvárt Gábor karmacsi műhelyében készíti a kolbászokat, amelyek nem csak a különleges fűszerezésük miatt népszerűek, hanem azért is, mert tőkehúsból, minimális zsír hozzáadásával készülnek.

„A kolbászok gyakorlatilag tőkehúsból készülnek lapocka, minimális szalonna hozzáadásával. A marhahúsos kolbászok, azok lapocka, marhanyak és ugyanúgy minimális szalonna. Semmilyen E betűt és semmilyen nitrites pácsót, ehhez hasonlókat mi nem használunk, csak frissen tört fűszerekkel dolgozom. Hála Istennek az utóbbi időszakban nagyon jó visszajelzéseket kaptunk termékeink irányába. Örülünk annak, hogy Pesten nagyon komoly séfekhez és nagyon komoly helyekre be tudtak ezek a termékek kerülni.” - mondta az Ozsvártkolbász tulajdonosa.

Ozsvárt Gábor évtizedek óta a húsiparban dolgozik, régi álma vált valóra azzal, hogy létrehozta a saját vállalkozását. A szakember azt vallja, a jó kolbásznak nem csak az összetétel a titka, hanem a megfelelő sütési technológia is. Éppen ezért vásárlóit igyekszik tanácsokkal is ellátni.

Emellett időről időre találkozik barátaival, akik a nem hagyományos sütési lehetőségeket is bemutatják. A karmacsi műhely udvarán a kolbászok grillezését és a szmókerben való elkészítésüket is bemutatták a szakemberek.

„A kolbászok hagyományos elkészítési módján túl vannak egyéb lehetőségek. Mi a barbeque technikában vagyunk otthon, barbeque technikával sütjük a kolbászokat. Ennek az a lényege, hogy moderált hőn, alacsony hőfokon, kicsi füstöt kap a kolbász. Egész más ízeket lehet belőle így elővarázsolni, mint otthon a tepsiben.” - mondta Tóth Róbert, az Iron Workers BBQ társtulajdonosa.

A kolbászok elkészítésénél fontos a sütési idő, hiszen ha túl hosszú ideig tesszük ki magas hőmérsékletnek, akkor kiszáradhatnak. Hagyományosan krumplival fogyasztjuk ezt az étket, de különböző szószokkal és salátákkal is nagyon ízletes. Természetesen nem hiányozhat mellőle a házi kenyér sem.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
 
A hagyományok tiszteletére, azok megtartásával igyekeztek divatos tárgyakat alkotni Keszthelyen.
 
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
 
A Festetics Fűszerkert és Herbáriumban is tartanak ezek felhasználásáról tematikus napokat.
 
Két autó ütközött Keszthely és Alsópáhok között.
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus